火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
如果唔貴,點都簽返Kelly先,始終用Oladipo嚟換,留唔到都希望可以SNT攞返d asset。
tate應該可以打3號位既
不過真係可以買多個2nd round搏多個
Pick咗4個

夠哂啦
反而4, 5號位真係唔知佢點出
反而想知下季正選點出,會不會係咁?
PG: Wall
SG: KPJ
SF: Green
PF: Tate
C: Wood
未到箭
四個首輪 加kpj
?
反而我覺得係
pg kpj
sg green
sf tate
wall+porter+tate+wood+sengun
sengun冇咩特別練既話,而家都係得半場體力
加埋garuba輪5號位
tate馬田爆袋輪3,4號位時間
後場又係3.5人輪
wall打打下會自己扮傷架啦
到時porter+green+tate+wood+sengun
唔傷既
內線兩個位96分鐘 wood 30 sengun 25 garuba 25 馬田 8 tate 8
小前48分鐘 tate 22 馬田 12 爆袋 14
後場96分鐘 wall 28 porter 30 green 30 爆袋 8
好想快啲 trade 走 EG
上年真爆袋先走唔到,打得幾好
Trade得走 wall就好
唔係掛,Green第2 pick揀返黎打後備?
我寧願wall打後備甚至守飲水機,個人認為佢喺度會好影響KPJ同Green成長。不過要個年薪4千萬打後備又太奢侈。
火箭真係要盡快trade走佢同EG,全力培養新人。
wall gordon會抖會走
出場時間夠多根本正選後備冇所謂
係人都知未來係kpj同green
同埋大把高順位人打半季後備先開始正選
正正Green係火箭未來,相反Wall唔會長留,咁不如盡快俾Green正選啦。
最驚Green見到今屆其他top pick都有正選但冇正選打而心理唔平衡搞到hea打甚至叫trade me,03年個Milicic某程度就係咁變bust (咁啱佢又係2nd pick)。
講緊Green上限係all star甚至係superstar,過往打後備嘅top pick未必有佢咁高上限。
你覺得少出wall既可以點唔大賠送得走
milicic係衝冠隊5分鐘都冇得出
上面我都寫住green出30分鐘左右
上年edward ball咪又係後備出發
Wall真是雞肋,唔出佢就冇得俾其他隊驗貨,出佢就影響Green同KPJ成長。
不如咁,開季Wall同Green都正選,如果半季後Wall都係trade唔走,寧願雪甚至waive咗佢都好過繼續留低影響Green成長,最驚因少失大。
Edwards同Ball上限應該冇Green咁高,同埋箭對Green期望應該比狼蜂對佢2個更高。
D post move好有以前D-mo feel
https://youtu.be/QMRV1p2QXWM
下肢力量好弱 啲post up能力肯定轉化唔到落NBA
冇咩可能,純講力量歐洲隊大白熊型多過nba好多
我發現到一個唔係短時間解決到既問題
佢連基本英文都唔多識
咁yao開頭都係咁既
要翻譯跟住
希望唔好似埋佢啲射術
睇落同Evan Mobley 差唔多啫,依啲野有得練
睇哂啲球皇片,Garuba 同Christopher 啲優缺點都幾明顯
應該依兩個都會擺落D-League 打一排先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞