火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
同埋theis水平應該拎1000萬多d一年都唔難
有3分可以換防可以頂內線,防守超級硬
你唔用拎去trade都好易出到手
乜箭仲有空間簽佢?佢好似25M一年都嫌少。
我前排見到Lull仲打緊 都嚇親
佢已經後生過個幾件老野幾年
係爆過一次膝
其實佢後生個陣 實力應該夠打NBA做bench
唔知點解無去過NBA
morey年年夏天都求佢黎,佢唔黎
佢想做山寨王
Rockets Official Summer League Roster:

Jalen Green
KJ Martin
Armoni Brooks
Josh Christopher
Usman Garuba
Khryi Thomas
Alperen Sengun
Anthony Lamb
Trey Phills
Jalen Tate
Marcus Foster
Matthew Hurt

本來以為garuba 唔會打summer league
暫時賽程去到16號,我覺得純粹落埋名睇下趕唔趕到
聽日個場6點半
Jalen Green
Sengun
Christopher
Garuba

原來Jalen Tate係Jae’Sean Tate細佬
身型瘦三個碼
都係主要睇pick番嚟個4件咩料
Christopher同thomas球霸mode
Christopher 睇落係Will Barton type
第六人搶分

Sengun護框有d差
Summer League啲組織差到
護框麻麻就一定,小undereize+普通身體
但係d進攻籃板小癲
麻煩係依家NBA好少比中鋒post up嚟打

佢練好高位低位實好
Jalen Green好撚搏
防守幾搏

但運球要有多啲變化
無1st round pick果4個上場,真係totally no mood to watch
個48號d 3分一出手就知冇
個shooting form差到
屌 比多D Sengun post up啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞