火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
關鍵輸波 kpj
終於撞返岩個isp mail入返呢個acc
弱撚智無啦啦搞雙重驗證
做乜嘢突然之間贏緊
3節開始木d 3分食左藥
又入左唔屌木了
屌你呢球咁都入
改叫基督了
希望今個夏天用wood 加網pick 換個高位pick
Tate 同KPJ 可唔可以躝呀,真係毒瘤嚟
Tate無咩嘢佢defense 睇數據差唔多入all defensive team
唔係差但未去到咁好呀嘛
我頂唔緊佢啲英雄式打法,成日上腦自己嚟
Tate 可以留嘅
之後對小牛 兩場拓柒者 兩場帝王

好驚5連勝 我要no. 1 pick
不了
Kings Mavs 都100% 打唔贏啦
拓柒55波
不過火箭個coach 識做既
聽日獨休大半隊
帝王sabonis+fox今季可能唔會再出
今年個draft 好多伏,上年cade cunningham 就好明顯高一班,今年個個都有明顯缺陷

Jabari Smith: 外射男,副計幾好但打法好單一,就係c&s, 連triple threat 都好少見佢做,防守中上

Chet: 瘦到連200磅都冇,睇骨架唔認為佢可以增到磅,有射程有協防打法唔錫身,最難得係守後衛都好得,唔易被fake 起,控波重心低過一般長人所以穩好多
依件真係除咗磅數,冇缺點

Banchero: 內線單打能力最高,Triple threat技巧做得幾成熟,應該係內線三人組進攻技巧最高
但係身型上喺NBA 唔突出,打唔打得返水平有疑問
同埋有怪病…….打場波會流汗流到冇7磅體重,依個位有伏

Ivey: 傳說中Ja morant mix wade, 睇highlight 就好J, 但睇比賽就唔係好charm
其實冇所謂啦,頭3就得
仲有Duke 既AJ Griffin, Arizona 既Mathurin 可以留意
Somehow 我覺得向下trade, 揀依兩件都幾好
火箭如果抽到1st pick,點都揀Jabari Smith啦。話時話,佢打唔打到3號位?
如果揀到Smith,咁就可以trade走Wood,Smith同Sengun應該幾夾,火箭就可以有2個未來內線核心,再加上有Green,只要搵多1-2個高側翼,隊波就差不多可以重返季後賽。
未必,佢隊波喺March Madness 第2 round 已經出咗局,佢仲要打得屎

佢橫移同控波都麻麻,打唔到3,要打4
小牛當植聽日唔打
帝王sabonis 又傷左
網pick依家都幾高
有lottery架喎
無一件好控球,唔會入到PO
259復出狂贏,埋單分分鐘上到東6
活塞又贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞