火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
收起Sengun唔用,教練諗緊咩啊
點只呀,Garuba同Christopher都唔用。
如果唔用當日就唔好揀人啦,選秀當天就應該將23/24號簽交易走換未來FRP/即戰力,而家白白浪費咗選秀大年2個FRP。
仆佢個街
EG/Augustin 又唔係識帶新仔
Garrison Mathews 條垃圾可以拎到1x分鐘上場時間

個教練團又唔見set 咩靚play,又教唔到班後生仔攻防點樣正確走位

唔大執今年預左會浪費一年
唔出sengun唔洗睇
如果 Stephen Silas 在下一場仍是火箭主教練的話,我會非常震驚。

.

這一場比賽,Kevin Porter Jr. 因傷不打,由 Eric Gordon 補上,沒甚麼爭議。Silas 同時決定不打先發雙塔,亦沒有甚麼異議。只是,取代 Daniel Theis 的人叫 Danuel House Jr.。Twitter 上的資深火箭球迷完全傻眼。

.

而 House 只用了半場比賽,就向世界證明自己唯一的弱點是籃球。

.

Silas 看到 House 的災難性表現,於是在下半場再變陣,結果頂上先發的是0D搖擺人、之前跌出輪換的 David Nwaba。

.

屢次交出好表現的 Alperen Şengün 第一節和第三節完全沒有上場,他的上場次序居然是三位長人中最後的,上半場只打了5分鐘。另一位有好表現的年輕人 Kenyon Martin Jr. 亦是被邊緣化,上半場只打4分鐘。

.

還沒進入垃圾時間,但火箭已經啟用了12人,教練顯然完全不知自己在幹甚麼。進攻端幾乎跑不出戰術,Daniel Theis 的 Pick and Pop 居然是全隊最有效的戰術。

.

Jae'sean Tate 在上場比賽已經是被迫急了,在暫停時向隊友激動喊話。Alperen Şengün 的父親在 Twitter 上點讚 Green 打得超糟的發文,Usman Garuba 點讚網友 Free Usman 的言論,還好他終於被下放,可以打球了。

.

過度迷信老將,無法有效定位球員 (尤其是 Wood),養成完全災難,真的要下課了。但火箭老闆挺愛惜自己的錢包,因此...…
箭啲人好過活塞咁多但打出嚟仲差過人哋
教練真係好重要
真係痴撚線 打5分鐘?
最有潛力 同carry到呢班含家剷 得5分鐘?
Wood去死啦
而家睇佢/Green/MPJ打波,就好似一班業餘人士去打職業賽,上到場唔知自己要做咩咁,成個畫面都好尷尬
直頭係街場求其搵5條友嘅feel,啲turnover on9到
Green 咁打,根本咩都練唔到
Cunningham 已經愈打愈有星味,打NCAA 嗰陣嗰種老練出返哂嚟
火箭咁孤寒,一定唔會炒佢,年薪50萬既教練邊到搵
見到Silas便秘咁嘅撚樣就想嘔

躝啦
Jalen green 傷咗?
8人得分上雙
Jalen Green傷出就贏到

根本條廢物就係負資產
Cunningham talent無Green咁高
但火箭咁樣練Green只會浪費左Green既talent
無Jalen Green打得勁順

條撚樣已成廢人
43分
第4節超級作客雞
終於一下blk肯吹,球球兜野車埋去都no call
咁都吹咁每下突破都2罰
仲未換教練
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞