火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
冇,依家16位咋,今年小年啲人好廢,16位都唔方有好野
屌 聽日可唔可以輸番 尾1至尾4妹1接近
睇賽程得返6場,火箭穩輸5場啦,同埋今年我寧願抽中第2 or 3 位pick, 第1好易揀錯
KPJ 擺明唔係1號位答案,點解仲要俾佢打1號位….
成日原地做啲冇意義既crossover,hold 到個波死哂就掉炸彈俾人

Wood 又係食屎狗嚟,啲面籃攻差又成日自己格硬嚟
尾3抽 1pick都係14%
排位影響臭手保底個位
最尾保底5,尾3保底第7
Wood Kpj都還好
最雷一定係tate
一係比人放空5防4,一係塞死內線狂要波
總之係場上空間就好撚差
仲時不時發瘟一條龍牛幾件硬上
Wood 唔好留了,進攻選擇差 防守三流
KPJ 可留,彈佢落bench 打第六人,唔好俾佢key ball

同意Tate, 佢射波唔撚得 身型又矮成日要1v1 打高佬,一條龍英雄波睇到眼冤
冇人要呀,Wood 得黃蜂有興趣,Gordon 得騎士有興趣
湖都唔肯出1st round, 同埋tht 份約都好鳩 不了
Wood 好似熱火都想要 但係又換唔到啲咩
Lakers 好似淨係得2027 既1st round pick 可以換
佢地唔想為咗清龜而出
Magic 真係好識tank
知道出太多Fultz會贏波所以一直壓佢落bench
除咗Green Sengun Christopher Tate
全隊可以攞去Trade
唔緊要啦,今屆新秀伏味太濃,攞到高位都未必揀到好野
希望火箭揀Holmgren or Murray
我覺得減少Tate用波時間就得
呢類防守大鎖對隊波都好有用
No tate thx
Nix 幾好btw, 起碼肯傳波
Holmgren都好伏
不如做trade好過
Agree , Martin我覺得可以再養下
其實我認同

反正都唔撚識養
我覺得可以考慮trade Fultz番嚟

隊波無個好控球好難搞
Fultz好好J
但magic 應該唔會放佢走
又唔覺得magic一定唔放
Agree , Magic 後場都有幾個要養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞