火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
玩完

最尷尬嘅第三pick
第三真係好難搞
Banchero點睇
坦白講,第三算唔錯啦,起碼可以揀到今屆3大內線之一,算補到箭好弱嘅內線。
不過大家認為應唔應該向上trade?Magic同OKC肯唔肯?
不了 又要比球權
一定唔肯

依家排第三個件同Jalen Green好撞
唔使煩Chet 定Jabari
Jabari 有冇機落第3呢

魔術前場好似續哂長約
可能有trade
現階段都估唔到魔術選咩人
正常選佢smith/banchero高攻D既大機D
但係chet又同suggs好fd
sharpe一陣試訓爆seed既話,無啦啦爆上去都唔奇
火箭純執漏唔洗煩
ivey活塞唔選既話分分跌出前7
其實不如down trade jalen duren 返嚟 睇吓可唔可以換多個bench返嚟
要咩bench自己17位選好過
選個工兵做咩
同意,箭缺內線,今年算係內線大年,點都唔應該trade down第三pick。
第17 pick最好揀個6呎7-9嘅側翼,箭成堆6呎3-4後衛,好需要有個側翼。千祈唔好再揀後衛,真係太多了。
咁如果剩返Paolo都唔知揀唔揀好 kpj sengun schroder Paolo 全部都要球權 波就得一個

如果剩返低係homlgren or Jabari smith 我又冇咩所謂
Kpj paolo bye bye
Pick Ivey
3+ 出年top3 protect 同上面兩隊換啦
講真magic 都仲有機要paolo

https://www.facebook.com/100044568933570/posts/590602629102030/?d=n

如果真係跌咗落嚟又唔交易 咁我寧願揀ivey

Btw 可唔可以將個pick 加kpj換wings
頭二好難唔係Smith 同Holmgren, 兩個都進守兼備
Banchero 防守意識太差,Coach K 都教唔到,話唔定入到NBA 會成為Bagley or Okafor 2.0

Sengun 礙於身體質素,做到合格防守者已經好好,加多個Banchero 真係內線不設防咩
Ivey 咪啦,冇樣精,傳射鏟都唔top
如果得返Banchero, 不如向下交易揀Keegan Murray,
安全牌,本身已經成熟有腦,易養過banchero ivey
當全世界都覺得火箭要向上Trade/向下Trade
火箭應該就會乜都唔做

好似當全世界都覺得火箭之前要係Trade Deadline前Trade走Wood EG
結果火箭乜都唔做
但最適合我地嘅內線都係頭二pick
之前仲嫌Holmgren 太瘦,Smith 淨係識射
依家兩個都冇
Magic 爭個play maker 可能揀paolo呢

尋日出個個體測data dyson daniels 靚到 如果無内線down trade spurs, no3 pick 加木可唔可以換到no9 pick & Poeltl
唔識佢,睇G league stat 佢好一般
可以守到4號嘅6’8playmaker 有8’9standing reach 但雖然有唔錯嘅投籃機制但三分現階段係會起手嘅ben simmions
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞