火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
從火箭角度一定換得過。
不過溜馬會肯?Eric Gordon份約而家都算係負資產,我係溜馬最少屈埋火箭個24號籤先肯換。
至於2+13換1,真係能夠打動活塞?Cade同Green差距都唔細,火箭可能要再將13號籤向上交易先有機會打動活塞。
如果太大代價,我寧願用2號籤揀Green算。
換左髮型同house撞樣
原來而家green mobley sugg全部都仲未黎試訓
後面兩件仲吹到唔黎
難,Eric Gordon 要打返半季俾買家驗貨先可能賣得出
佢份約話爛又未好爛….
Green一定係水貨
個Garuba換防幾好
聽日唔知選唔選到
係今日啦,成晚都諗住今朝
其實都預咗箭會揀Green,而家睇下會不會向上trade揀個好側翼。
箭1-2號位爆哂,但3-4號位幾乎冇人用。
其實Mobley都好得.....
係,初期我覺得箭應該揀Mobley而非Green,始終Mobley呢種咁有潛質長人好難得,如果可以去到Bosh高度就正。
箭有冇可能同騎trade攞埋3rd pick?咁就可以揀哂2個。
其實有得諗,Cade Cunningham其實係叫穩陣,但係上限又可能冇green咁高
Cade Cunningham 係GOAT level喎
呢兩個1st round picks 係significantly protected
呢2個picks咁重protected,送出去都唔算太可惜,分分鐘convey唔到變次輪籤。
不過16th pick Sengun啱唔啱箭用?好似話腳步好慢wor。
同埋箭做咩仲唔揀側翼?隊波一個似樣SF都冇呀。
低位同籃板已經好勁
傳波有天賦未係常規技能
防守請無視
除左冇側翼跌落黎執到之外,選得幾好
我都認同
唉,箭正正就係最需要側翼反而揀唔到,會不會有後續trade執返件側翼?
反而內線由1年前冇人到而家太多人,Wood, Kelly, Wilson, Sengun同Garuba,真係用得哂咁多?仲要除咗Kelly之外其他都係undersized。
唔差在試下買個2輪屌埋greg brown
kelly完約wilson都係過客
garuba sengun undersize得黎籃板其實唔差
其實我地可唔可以簽kelly
反正我地又係冇高佬,都係undersize陣
其實依個咩料,個個都講佢
純身體流跌得低可以賭下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞