火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我地trade乜過去?
現金
好似會waive
收pick幫人清人?
睇落防守仲有排攪
希望theis, nwaba, eg呢啲會幫手教下班小朋友防守
聽日打熱火green比人撞撚死都似
熱水都幾出力守
exum打幾好
JVG 仲係好不忘 yao ming
佢仲好鐘意T-MAC
第2,3陣容d分波走位正常好多
正選木,屋,綠獲獲一拎波就想自己黎
pre-season 當真打
Jalen Green好撚迷失
對抗差,控球冇咩節奏,剩係一個速度一條直線
場場都係咁,一貼佢有對抗就剷唔到純靠手感3分
仲有同wood兩條友成日一拎波就想自己黎
感覺Jalen Green連射波都唔太準,應該有排練。
雖然上限會好高,但要去到上限都唔易,最驚最終只係一個得天賦但冇腦的球員。
第一年應該都係咁,壯返2,30磅先可以靠身體剷
唔打無球接波/接應第二波攻要佢自己落波1on1應該好難睇
5打4木哥仲要拉開比佢一打一
火箭隊波真係有排執,22年最好都係盡tank,希望再抽到頭3 pick。
下年draft有冇好SF?火箭呢一環真係弱得好緊要。揀唔到好SF,就揀C/PF,千祈唔好再揀G。
有trade?
如果stone可以發揮正常,2023~25年應該會係我地收成期。唉,諗起2007年岩岩中意火箭,2009年tmac加姚明無限希望,到最近2018年cp3 harden.......一等再等
waive左exum,慘
季前賽出親都打幾好,分分鐘勁過house
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞