火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
John Wall and the Rockets have agreed to work together on finding a new home for him to play next season, per Shams Charania

太好了
希望搵到,咁對大家都好。
不過Wall侞
份約咁毒,好難搵到有球隊接手,就算有都係互換爛約,又或者要貼選秀權先搞掂。
估計最後都係要行買斷呢條路。
都好大機會係buyout 大家有著數
有冇著數真係要視乎Wall肯減幾多,如果肯每年減15M以上的話,火箭或者會考慮。
大家認為Wall現時市價大約幾多?市價分分鐘就係Wall肯減收個價了。
應該肯減掛 佢唔肯減 火箭玩野唔出佢都得
佢自己都話剩練唔打,唔洗玩野都可以唔出佢
Wall 換 Simmons
認真討論 Wall可以trade去邊隊
CBS list咗幾個possible trades

Philadelphia receives: John Wall, first-round pick from Houston, first-round pick from Sacramento

Houston receives: Buddy Hield, Marvin Bagley III

Sacramento receives: Ben Simmons, filler salary from Sixers to make the money work

唔好搞啦
大約唔上唔落mode,仲要貼pick換
火箭好似冇咩FRP,24同26年俾咗雷,22年箭未必肯出,始終大機會頭幾pick。如果係出22年個籃網FRP就OK,反正唔值錢。
同埋箭要Hield做乜?已經有Green同KPJ兩個要養,隊波已經有超過10個後衛,箭反而要側翼,隊波好似冇一個6呎8-9吋嘅小前鋒。
1st round pick from Houston
唔貼1st round pick 邊有人買
磨就係,根本都唔急換,佢又唔係搞事
箭又唔係追戰續,做咩要貼野清
過埋今年得返一年到期大約易出手唔少
Wall自己都唔肯坐足一季啦

我睇怕最後都係買斷
又係佢自己傾唔打既,咁都要怨人咁癲咩
自己都知自己市場價值係邊,個個好似西門咁扮大袋咁弱智咩

woj 都係咁講
After talking to some folks over the weekend, it seems the Houston Rockets are seriously interested in acquiring 76ers forward Ben Simmons prior to the start of training camp.

Things remain fluid but John Wall would be headed to Philadelphia in a possible trade, per sources.

用John Wall 換到 Simmons
我乜都得
單換當然冇可能,箭起碼要貼2-3個FRP先得。
不過對於重建中的火箭,要貼pick嘅交易一概唔使諗。

火箭終於有小前鋒啦

Wiggins你唔打疫苗都得 我地無戰績壓力架
聽朝有季前賽打啦
爆袋睇落超矮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞