火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
sengun先有處理波核心feel
其他幾件都係終結型
做左箭撚十幾年,估都估唔到會J新人
重要輸波都覺得好好睇
輸冇咩問題,打得流暢,新人有野J下就得
好似第一場打狼唔知打緊咩就難頂
今年最好tank到盡抽多個top 3 pick,揀個小前鋒,咁就差不多完成重建。
Sengun真係揀得好,不過同時冇咗活塞同巫師2個FRP有d唔抵,如果可以用今年23/24+活/巫咁換就好,反正Silas都唔用Garuba同Christopher,而家變相浪費咗2個選秀大年嘅FRP。始終一次過好難同時養4個新人。
另一邊好似搵mobley 做starting point 去run戰術
打得幾好
其實箭可以學下
不過又好似浪費左green, 無得俾佢進化咁
green今日幾多接無球突分/簡單pnr
好過佢落波1打1 iso好多,現階段對抗太差
太瘦
真係要啲時間練下個body
練完唔好影響射波同速度就得啦
同埋就算佢過到好多時都好單純咁直上
之後成日比人打地鼠咁扑柒,呢d希望今季有改善
有時覺得 sengun 太多pumpfake... 慢晒
技術上我唔擔心佢
反而佢咁既高度打c真係驚驚地
Wall = Ben Simmons
衰過Ben Simmons 問都冇人問要交易
唔想要佢佢黎到對隊波真係冇咩作用,紀律又衰
Wall依家有乜作用

Simmons嚟到起碼可以做防守支柱
球權我寧願比KPJ都唔比BEN simmons啦
ben打法又要球權,又肯定要做大佬
破壞更衣室氣氛
holmgren 咪啱曬火箭
sengun成日可以橡膠手咁伸縮偷波
屈左勁多球雞
吹到咁偏獨仲lead到
火箭隊波愈來愈好睇
不過如果打逆境波,睇得出一班波會冇左方向
好似頭先有一輪連續5~6球都唔入,成隊亂哂
今季第一次睇live
覺得隊波幾有希望
起碼個個都肯搏肯搶肯守
又無話一兩個hold死哂啲波

如果kpj唔再鬧情緒生性同green 一齊成長
呢對guard有啲睇頭
tate全部犯規勁撚無辜
屌你老味當值真係究極體毛
打撚呀
tate直跳舉手都吹
Theis俾人咁攬住都唔吹
全隊金身,笑到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞