火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
1001開返個新。
留名
In Stone we trust
我就覺得mobley未必去到ayton程度啦
因為個body唔係幾掂
但佢有啲bosh既影子
如果mobley個floor係有進攻既capela都唔差播
以前我地都係嫌capela無攻姐
防既話佢好唔錯
就呢季黎講, capela都做到15, 14
mobley唔差得過佢的話, 做個all star應該無乜問題既
聽落Mobley唔錯,不過係咪值得用選秀大年2nd pick選有進攻的Capela就有點保留。
選秀大年2nd pick就算做唔到superstar,最少都希望可以係all nba team級別。如果Mobley連Ayton都不如,trade down選Jalen Green會不會更好?
除左Cade真係睇唔出邊個可以做superstar...唔知點選
mobley練到好應該係強化版adebayo
同埋佢個腦差極有限,唯一真係覺得差就係賻超窄未必加到磅
都係個種鋼條型啦
去到bosh level就收貨
我就覺得箭練c唔會差
其實係睇隊波想點行
想玩一兩年新仔再 fa執人就最好
23年為死線
咪無限開火權練
老老豆豆 woods 下年打多半季 兩個pick 都可以放走埋 約同人都係併圖
gordon 到期約又可以 食人地爛約搭個pick
2pick 長人 成材得 拳王lma 好唔老黎
好在Morey同MDA已離開,咁而家可以開始養中鋒。
其實我支持trade down
Wood就睇佢肯唔肯長留,唔肯的話下季中都要trade走,咁嘅話更加需要揀Mobley。
Eric Gordon好似仲有最少2年約,份約算毒,好難換到好野,留低又冇用。
另外,箭應該留DJ Wilson同Olynik嗎?
gordon唔係今年真爆袋既話已經走左
今年都有打kelly+wood雙塔,我睇唔到佢地有咩衝突,mobley仲高防好多
如果Jalen Green搭KPJ如何?
pick green? suggs?
green上限高下限都極危險
最怕兩件要波最後攬炒死全家
我個人偏好suggs
但跟球隊需要應該green
其實我抽到頭4已經好開心

無Cade Cunningham係好可惜
但第二已經好好
如果suggs既話
kpj打sg?
KPJ 我建議趁依家佢trade value幾高 trade走
高層點都要試一試同活塞trade 1st pick

今年所有picks比哂佢+全隊任揀
反而我覺得佢trade value唔會太高
得個半季未prove到佢唔會再搞事
呢個絕對同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞