火箭暑假FF討論區2021-2022 (5)- 抽到2nd pick

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
得罪講句,其實佢無乜交易價值
但係我覺得Martin 幾好用
箭太沉迷用guard啦,好多時場上都係3衛甚至4衛陣,KJ Martin喺箭冇咩發揮,想走都正常嘅。
真心希望箭可以喺今年draft揀返2個側翼。而家側翼越來越重要,艇、龍、鷹呢幾隊近年都囤積側翼,反而箭就沉迷囤積後衛,簡直係反其道而行。
如果一隊波長時間有3-4個6呎4或以下球員喺場上,唔好話冠軍,連play-in都難。
沉迷用guard就咪撚用KPJ 呢啲垃圾啦。。。
上季好多時打得好過tate
起碼知自己定位係咩,唔會發波瘟
kpj開季太差,轉型pg本身唔係短期既事
仲要拍埋發瘟wood個d pick完夾死自己人既pick
中路無限call ball擋住你條路
明星賽前 13.7 + 3.9 + 6.2 to 3.4
明星賽後 18.9 + 5.1 + 6.1 to 2.6
失誤改善左好多
特別後半季上前場比sengun發板
佢同green兩條友剩諗攻先唔好諗咁多野其實唔錯
佢成季問題都係攻傳切換好差,一般個場佢以攻帶傳就幾ok
剩係諗傳波派牌多數食屎
Martin request trade 可能代表火箭會draft banchero?
唔request都係選前鋒架啦
Tate 可唔可以trade 走
https://rockets.clutchfans.net/12340/rockets-clear-the-runway-jalen-green/

trade 完wood 幾日就出呢條video, 個title都講到明點解trade wood
傳magic 要banchero.. 如果火箭最後得Chet 點算...
我會燒炮仗慶祝
空穴來風,未必無因
真嘅話Chet極大機會跌落第3,揀Chet不如上年就揀Mobley,到時箭或者會揀Ivey或者trade down。
Chet幾夾我地喎
banchero 又話無去過Magic OKC 試訓, chet 又好似無去過rockets, 結果會唔會三隊都選個無見過面既?
你啱, Chet同Sengun應該夾。
上天對箭算唔錯,上年錯失咗Mobley,今年俾返個窮人版Mobley俾箭,今次唔好再錯過又再揀Guard啦!
三個長人剩低邊個就揀佢 唔好煩
揀Ivey我都無所謂
Trade撚走KPJ就得
諗諗吓,Chet肯定唔會落到第三

OKC幾乎lock in咗佢
最驚火箭俾人大到trade up 上 1st pick...
好啊
Pick Chet
開始緊張
如果唔係trade up,應該無乜驚喜
Sources: Kevin Durant is monitoring the Brooklyn Nets’ situation and considering options with his future.

This now opens the path for Kyrie Irving to proceed on finding a new home via opt-in and trade.

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞