【庵野撚狗苦主區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (7)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
漫畫版入面佢係碇唯個同學兼老友,冬月係佢教授
當笑片睇會舒服啲
明日香係最後月台果到有出現
有D似漫畫又唔同
根據2:00:00開始 源堂回憶應該係
大學果時, 源堂鐘意自己吸收知識同彈鋼琴only
源堂本身識真希波, 真希波不時玩佢
然後真希波介紹冬月同唯俾源堂識
源堂愛上唯, 差唔多啦
冇睇漫畫最後一篇真係會對Mari黑人問號
今集喺源堂補完嘅畫面裡面Mari都出現咗好多次,證明係同佢地兩公婆同冬月係同一個時代嘅人
但Mari同冬月段對話本來已經好無厘頭,冇睇漫畫一定更加R哂頭
但漫畫同今集都係有衝突
漫畫真希波作為師妹後來先嚟, 但今集好明顯真希波同源堂一早已經識既
比唯同冬月仲要早, 同源堂應該幾fd, 起碼玩左源堂兩次
今套電影意義上 = 高達系例TurnA。係代表所有EVA故事完結

今集真嗣渚薰最尾已經好白咁講咗出嚟,佢地之前已經見過好多次 (TV 舊劇場 漫畫 新劇場版) 。無論之前所有故事係輪迴定平衡宇宙 (<呢點根本完完全全唔重要亦都冇討論意義) 今次都真係完結,大家應該係時候放低EVA。

所以仲話設定上有衝突我真係好直咁講:真係多鬼餘,No Hard Feeling。

今集完全帶唔出個末世絕望感
真心為你 nerv比seele攻打
二號機被肢解
美里保護真嗣中槍
其實咁多結局都係最鐘意re-take果個
因為今次成套個主題都係希望
你要去到好廣義既希望
佢點都講得通你
但係手法唔算好囉
prime 知唔知幾點有
凌晨十二點一早有啦
個結局真係好圓神feel
做左神就令eva消失晒,就解決晒所有問題
就咁上香港PRIME已經有得睇
Oh 屌
明了
我個prime 美國區
Eva嘅詛咒真正意義
見到真綾姐最尾同主角一齊
反而諗起翼神
seele得返老豆同冬月
但仲可以整咁多eva同艦
有咁多eva先過份
有咁多資源整咩
定直接莉莉絲生出黎
willie 直頭係龍頭企業咁
得一隻艦 但係有(黑)高科技可以整eva可以整埋kredit
我睇完淨係想話 原來完整版莉莉絲好撚肥有大肚腩
你個例子作為論據真係弱, 富野當初夠想完結同整死高達
佢又米出新作G 代表咩野姐, 純粹係有種解脫感咋嘛
同埋我係陳述緊件事, 可能有主觀睇法但唔係你諗咁咩多鬼餘
如果真係多鬼餘, 設定集都嚟都係為左厄錢既姐
又的確係既, 但請唔好否定設定有佢既討論空間
咁今集一開頭都有做willie要淨化巴黎攞二號機部件既
全套最有張力就係一開始果度.....

後尾2號8號d打戲 全部一騎當千開無雙
我唔知佢係咪致敬超越巔峰 ,幾億敵人。
定係致敬天元,天上的星星都是敵人。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞