【庵野撚狗苦主區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (7)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
睇完都唔太知eva imaginary係咩黎
有無人解釋下?
eva就算點柒都有個神級eoe打底
自己差d 引發第三次衝擊
老豆係補完計劃既元凶
真治係舊世界都無乜可能生活到落去啦

第三村係冬治幫手隱瞞身份先無事

戰艦上面個個當真治係殺父仇人咁
知道真相既舊nerv staff 都對佢無乜好面色

連真希波同明日香都要住炸彈屋
當時既人對eva pilot 恨意有幾深可想而知

美里小姐都死埋,根本無人可以保護到真治

真治同真希波離開舊世界對佢地黎講先係最好既結局(但係點解唔肯帶走埋明日香呢
大Lilin個cg同個樣好撚樣衰搞乜野呀
睇完覺得好空虛 最後一集點解啲打鬥咁少…..
我等咗成年就係睇初號機同13號機打交 點知係特攝片……. 好撚失望 我初初見到仲有半個鐘以為起碼有一半時間嘅都係打交 點知全部都係講嘢

不過整體來講都幾好睇 係唔明點解個CP會變到咁撚樣 漫畫個結局仲好
有幾個問題想問
1.死海古卷到底係邊個寫?
2.渚係司令複製人?點解可以輪回?
3.三次衝擊唔係俾渚阻止左?點解都係死剩咁少人?呢集又話係加持阻止嘅?
睇個款似將日文對白譯英文再譯返到中文
台灣翻譯一定無咁柒
1. 死海文書係考古文物掘出嚟既預言書, 而外典=新劇本, 任khara up
2. 應該係但又無講明, 月球有幾十百個棺材一衰左就"redo" S/L
3. 唔係, 破果係"近-第三次衝擊"好快就俾渚薰停左, 真第三次係mark 6 + 莉莉絲, 加持犧牲自己用攻擊機射朗槍先停到
今集打戲都係按"傳統"俾二號機, JA (Full Armor) 二號機
然後二號機神勇但好快就被分屍
正如樓上講初號同第十三號打本身係無意義,
佢就係要你知無意義, 反而要兩父子傾清楚

漫畫都麻麻地, 貞本可以直接LRS end, 但都係整死零
洗記憶但又唔清物證, 貞本諗緊咩春 軍國納粹佬既思維係唔同d
點解d畫風又唔同左 好似3d質地咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞