【庵野撚狗苦主區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (7)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
NHK前排出左套記錄片係用左4年跟拍庵野做呢套劇場版嘅心路歷程
1. 加持阻止既係真三沖
2. 渚司令係NERV司令, 有冇改組成Wille唔知, 但Wille似係美里加持改組
3. 近三沖後源堂同冬月係走佬架, SEELE仲應該管緊NERV, 但中間發生咩事而去到Q個時間就真係唔知
4. Clone依個問題係撚狗野

至於鳩狗野唔明好過明, 都將明日香, 零 同 薰都撚一轉
然後再放出佢既溫柔
不能同意更多
中間都諗係咪表達方法
但3D大白頭同果啲3D無頭人出曬事
序破啲3D又靚又夾
唔駛加密啦
呢條thread 係劇透討論區

其實好現實
所有原本以為係命中注定既戀人都錯過左
反而係同一個諗都無諗過既真希波一齊

過去對明日香,綾波,薰既思念
就只能睇住佢地坐上火車離去

珍惜眼前人
唔好好似碇司令咁忘記唔到過去
唔建議比之前啲解說影響咁多
放棄啦, 當年EOE手繪二號機戰量產既巨人戰爭無可能重現
機戰類只會變曬3D渲染2D隔離高達都係咁
自己睇完覺得佢其實無分到CP
佢佈景板打個度屌左出聲
不過佢話係表現手法你都吹佢唔漲
係覺得佢兩部機衝去中間分隔兩個畫面重覆用
有啲hea咁囉
有冇中宇source
我覺得先前d劇透對未睇既人衝擊太大,先入為主咗
到正式睇個陣個觀感差好遠
最明顯就係香劍
我唔理佢咩cp配都好
淨係覺得佢撚鳩啲觀眾
套野係覺得有啲hea
完成度唔好話對比真心為你
對比序破都差
重複用啲畫面又唔係好match
第一次出擊係夜晚出到黎變日頭
打到初號機撞咗埋天空景個布幕就明點解個城市景會咁流
因為佢地就係喺特輯片場入面打緊,所以D樓嘅質感好似積木咁,
鏡頭前所有景物都只係道具同背景,從而交代成個空間嘅主宰就係源堂兩父子
呢個位拍得好,再一次間接表達俾觀眾知,EVA嘅世界喺庵野眼中只係得一個錄影廠咁大
個人覺得係比咗一個好嘅結局大家
真係無分cp
序破Q果d 機械應該都係3d? 覺得靚接受到
但就咁睇cap圖 呢種人物3d扮2d質感接受唔到
有套3d幾自然但唔記得邊套動畫
最後的確所有人都搵到自己嘅幸福
但明日香冇份行到最尾真係好遺憾
"庵野對宮村拒絕" 係唔存在, 又一個以訛傳訛既例子
"日高法子拒絕庵野" 都係唔存在, 但私底下唔知
大陸source好似有

唔計Netflix,TV番嘅3D我睇過做得最好嘅應該係Zombieland Saga Revenge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞