【庵野撚狗苦主區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (7)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
老實講, 睇完硬係覺得真希波一早知道晒所有野
特登送明日香去死

係真治面前又扮到好為明日香著想咁
叫真治一定要救明日香

最後送槍個幕, 明明應承美里小姐話會帶真治返黎
轉個頭就帶左真治去異世界
say jor la
D字幕真係痴線
識少少日文都知佢譯錯 仲要錯好多次
全主角補完計劃
無諗過真希波咁撚陰濕
中間有一幕調侃明日香
仲問佢同真治而家進展成點
特登咩野? wille 好多手牌用咩?
真希波都估唔到司令行邊步架

咁多年生死戰友, 姊妹情,
(其實我覺得真希波當自己係明日香呀媽咁照顧佢)
為左一條見左唔夠幾面既仔都去扮都幾無聊
如果真係扮既話, 庵野依個展示佢既溫柔都幾失敗
TVB D垃圾劇情節咁塑膠姊姊情
睇完都唔明up乜9
最後轉去現實個場景我覺得有種
番現實啦咪再沈醉係動漫 既感覺
叫我地唔好再發白日夢
完場
真係要睇多十次再慢慢研究

不過好明確嘅中心就係
勇敢地活下去
還返個明日香比我呀屌你老母
潮流興撚狗

由頭撚到尾
無得戲院睇真係浪費晒
睇完感覺唔錯
冇之前啲人講得咁差囉
屌喇星畫蛇添足到
明日香個部分我覺得冇咩問題
佢似搵到「家人」多過愛情

反而係入左反宇宙之後既程現方式我麻麻地未接受到

但其實都唔明,真嗣送走哂佢地
明日香>番第3村
當其他人都去左其他世界
咁點解真嗣番又會見到明日香佢地?睇到好亂
我估係平行時空掛
幾好睇其實,講緊要放低心結
一切都跟劇本走
套戲拍完就繼續另一個劇本
啱啱睇完,鐘唔鐘意今次嘅劇場版都好。庵野秀明都係戲入面講明,eva要再見,沒有eva的世界即係唔想再搞任何eva嘅重製版劇場版,要今次完場真係完。

同戲入面講嘅一樣,人係需要長大總係依賴一樣野係無法長大,明日香呢件事上,同埋渚薰都話無限輪回到知道碇真嗣長大了可以唔洗再輪回了,
己經講明人真正理解犧牲同愛嘅意義後就會成為長大,

睇完今集劇場版真係要返去再睇多次真心為你,完全睇得出庵野秀明嘅心態上嘅改變

我嘅理解就係咁樣歡迎討論
真心除咗大波妹最後勝利之外,其他嘅發展都係合理亦都完得靚

香派基本上睇到真嗣表白其實都可以收貨

後面當係庵野自high畫俾老婆睇嘅就夠
中間啲打鬥覺得根本搞笑
可有可無
咁又唔好咁講,冇打鬥戲,成套都係文戲嘅,入戲院睇嘅真係會訓著左,你當提下神嘅作用囉
除左最後父子打交我都寧願飛晒打戲去
文戲好睇好多
初號同13對打嘅場景轉換其實好藝術
用個好簡單嘅安排來打呢場人神鬥,好正
老實講如果佢全套都文戲反而會仲ok,打戲真心覺得畫嚟fans service ,可有可無,倒不如交代多啲渚薰同真希波仲好
機體外觀我都由佢
唔覺得似eva 直頭變左機械人

認真問加持做過啲乜阻止左近三衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞