【庵野撚狗苦主區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (7)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
暫時大部分連登仔睇完 都冇對劍香反感証明咩劍香配真係諗多左
希望庵野講得出做得到啦,唔好到時冇錢又reboot eva
佢應該拍真.系列拍到退休
當初rebuild應該真係諗住重製算, 點知成班屎忽痕先搞到咁
Q搞到斷片一舊舊, 時間又用得90mins 先搞到 終要 230mins
終開頭行紅土大地本身就係Q最尾架, 整唔曬又塞落去終
本身我就冇cp黨觀念所以唔會先入為主, 到我實際睇埋我更加覺受唔到咩咩配係套戲到, 個陣啲人屌到呢
佢個老師叫宮崎駿
不過希望庵野真係放到手, 落實佢諗過既高達化EVA
吸引多D好寫手同故事, 提升khara 既文學水平
EOE真心為你 個演出真係可一不可再架
佢既打鬥就係話你知打鬥係無意義
直頭成套eva既重點就係係火車個段劇情添
睇完個人幾舒服,有覺好瞓
屌大笑咗
利申當初比劍香單嘢嚇到仆街
依家自己睇完我淨係想知嗰陣睇完FF到劍香出黎班人入場睇左啲乜撚嘢咁都可以聯想到咁多嘢出黎
不過首one last kiss 真係 如果係戲院一出歌應該會眼濕, 「原來 eva真係完左 」
d cg真係核突到
等左8年
完係完左,但失望囉
對打個段用3d模型 我一開始都屌左出聲
等左咁耐比啲咁嘅野我
但之後個幾shot有用唔同畫法 都話可以當佢專登

3d大白麗頭 真係覺得庵野專登撚我地
感覺就係將以前所有嘢包括劇場版濃縮大雜燴黎完結EVA
個尾好有當年最尾圍住真嗣講恭喜嗰段剖析心理但縮短好多
要打鬥有打鬥要扭橋有扭橋要犧牲有犧牲
所有角色都算有個好結局

唯一最差係啲唔知做咩既CG
唔夾畫面好出戲
最憎日本動漫加埋啲3D,又唔係做得靚,睇唔入眼,好彩女搭救唔少
而且依加諗諗下
成集個重點就係解釋番司令一直以黎要做嘅野
咁其實Q同終前半段係無乜撚用
段電車對話塞番入EOE其實都得

而且終前半段啲打鬥真係無撚為
勁多自殺式eva同00s2為人揸機體去自爆一樣 畫面又亂又無為
但我想問Q+終個明日香 係咪唔係破之前嘅明日香?
同埋係最尾係沙灘個個明日香係EOE個明日香?
有冇巴絲可以講解下薰同加持對話嗰段
另外就係啲人一開始吹到香劍配
我睇落又唔覺 似係共同生活多過情侶
睇唔明
可以解釋下?
係,佢一係完全用返晒大Lilin 既舊圖
唯獨係個頭用劣質CG

其實呢part 睇唔明
黑色Lilith 係Eva Imaginary?
果d 無頭Eva 變晒做無頭麗,無頭係點解
表過白啦,覆都覆咗啦,咁咪了咗件心事囉
TV版就係覺得冇人愛佢無人需要佢先出事嘛
而家咁咪幾好
好滿意了
超越唔到真心為你,但都係好好睇
真心為你10分嘅話,終比個8.5都唔過分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞