【庵野撚狗苦主區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (7)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
EVA 新‧福音戰士劇場版:終 場刊

封面封底:

人物圖:

劇情圖:

用詞 List:

機體圖:

聲優採訪裡的一些插圖:

訪談

New-type雜誌訪問
支持大佬建立【被撚狗苦主區】

個新漫畫見到考據話第二頁就塞糖

萬葉集 卷十五
「烏玉ぬばたまの 夜渡よわたる月つきに 有あらませば 家いへなる妹いもに 逢あひて來こましを」
「漆黑烏玉兮 越度闇夜明月矣 若吾為之者 可以騰空翔大虛 前去與妻相逢來」 文言文已經好直截了當
Ref: https://miko.org/~uraki/kuon/furu/text/waka/manyou/mana.htm

Reddit 果邊直接釋做 "and meet you once again"

另外搵到動畫電影用萬葉集係新海誠既片
辛苦巴打,留名先

lm
咁快搵到
我仲想搵係咩歌詞添

btw, 松原秀典d 畫真係好靚
唔快啦 庵野都癲癲地
佢d fans唔夠癲點得, 點跟到個思維

另外插圖

唯唱緊VOYAGER~日付のない墓標
「私があなたを 愛してたことを」
手機應該係冬月打嚟
你地班友唱K唔做research!
門口九成九美里加持
シンエヴァ、今日すでに1.0億円以上稼いでいる。
18時現在 88.0億円。

一気に「マトリックス」「永遠の0」「ターミネーター2」を超え、
歴代60位・邦画18位に。

特典の両面ミニポスターは残り73万枚、
エヴァの薄い本 EEE が残り93万部。

shin eva今日突破88 億
超越matrix, 永遠的零,terminator 2
成為日本史上票房第六十位

今日有七萬人俾庵野撚左狗
好多人估薰係碇源堂既clone, 放入左Adam 靈魂

所以佢同綾波生真治出黎都好合理
之前個啲車站月台開放結局撚死晒去邊
又話咩麗同薰普通朋友聊天
官方同人圖姐
LAS黨都被撚左3個月, 頂住呀各位Ching
其實只係個漫畫係正史, 其他都係"官方"同人圖
但撚人應該係真

不過庵野連自己都撚得, 應該唔差在繼續撚fans
唔知下次到邊個
一早都話khara依班人已經無貨係度玩CP
敵在本能寺!
官方同人新劇場版
面對現實
幾時上網有得睇
已經唔希望入戲院睇
呢班先慘呀屌那星

之前仲估乜野兄妹關係,阿哥送阿妹返大學

完全無心理準備之下俾人會心一擊

仲撚傷過香香黨
Clone黎
末必有原型記憶
其實不如畫埋真治同真希波個仔出黎啦

反正最賺錢個對CP 薰x真治都親手破壞左

Khara 你仲有乜嘢好驚呀
驚? EOE本身配既真人版庵野自己都撚埋啦
雙重NTR, 綾波變左playgirl, 講一堆喊野, 教明日香玩仔
最尾庵野自己嚟句「明日香, 我唔係度(無我既世界)」
自己代入真嗣再撚鳩自己
應該因為太爆出唔到街, 俾人閘左(片商金主閘啦)
唔係khara可以長期賣埋eva版刀片

鳩Fans 唔好幾大件事姐
但你班傻仔錢好厄姐(我:打開左銀包)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞