【庵野撚狗苦主區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (7)

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
唔好再對明日香X真治有期待啦巴打

只會俾庵野撚多兩獲
咁快收到

想問咁樣一張poster 係捲起定係用硬咭紙夾住寄黎?
用ems?
用硬咭紙夾住 EMS 寄三日到
真係幾快
鶴卷哥哥唔會再撚鳩我既...
不過睇落未必過到百億yen, 都真係幾抵死既
即刻開心返好多睇佢舞台挨拶玩咩都好
星期六都係得0.33億點解唔上多一星期

對我黎講,追左Eva 廿年
Eva 就係呢三個人既故事

唔係三對莫名其妙既couplings
唔係出人意表,無人估到就係創新

雖然我都鐘意真希波
但我只係想睇既,始終都係呢三個人一齊既結局
正正常常既結局已經好好,不過奄野撚狗性格唔會俾fans好過啫
上多一個星期應該夠上百億
依加計極都係99多d

https://twitter.com/HideMatsubara/status/1411273056455053315
想又畫多本漫畫? 懷疑鶴卷根本借松原ac出聲
將原本應該有既劇情塞漫畫去谷票房真係好賤, 前期睇既朋友米好唔抵
不過都只解到明日香係<Q>開始著舊(爛)戰鬥服既謎
果14年其實夠出多一套電影或ova
好需要解釋
但唔排除庵野諗唔到點講就skip左果14年
無錢果陣咪出黎又吸下金
庵野就難講的, 睇日本果邊佢既哥斯拉係好受落
只要佢其他特攝唔搞神化野應該唔怕無錢賺

但鶴卷係純動畫人出身,
庵野又睇好佢, 佢最似接手EVA果個
反而睇佢會唔會補埋故事佢
補完明日香同劍劍14年入面點一齊過
又撚鳩我漫畫米破除左NTR問題
鶴卷係明日香黨架唔好再出賣我

應該無乜戰鬥
明日香又唔駛耕田
日日係kenken house 度等劍劍夜晚返黎仆野
廿幾年來,出賣觀眾嘅從來只有監督
鶴巻頂得住就唔會俾庵野出呢個end 啦

anyway, 認真
鶴巻都55 歲,班聲優都係差唔多
過多幾年仲會唔會出到eva 既新作呀
變左エロ劇場版
鶴巻老細係邊個? 坐落左第二把膠椅,唔通佢辭職?
老細連自己都撚既, 佢追進度都夠痛苦啦
但結果訪談完佢都係頂唔順, 同庵野講先出左套漫畫
漫畫已經KO曬你地班劍劍, 連真希波都知明日香真愛係真嗣
另外你地有貨未姐, 除左劍劍劍劍撚鳩我, 都無料到既

至於新作好難講, EVA個靈魂始終都係庵野度
同埋睇庵野肯唔肯放手既姐
nhk果度講得好清楚,
出得咁慢係因為庵野諗唔到橋又推翻重做
8-9年係唔合理既制作時間同成本(哥斯拉兩年出貨)

以日本動畫流程工業化水平, 出新作的確唔難
難係難在庵野點睇件事
如果佢真係想"高達化"就好放手俾手下既人做落去
當年序破都係鶴巻主導話事
如果唔係點會俾人笑新劇係鶴巻gelion

Q 開始庵野搶返黎做
鶴巻即刻乜話事能力都無晒
或者應該講根本無人制得住庵野
序同破,好明顯係庵野放左手,
但一定唔係鶴巻主導, 果時似係幾個元老係度傾點做
但staff分左兩派有冇鬥就唔知啦

亦都好明顯庵野由<Q>開始就一錘定音
(無端猜想: <Q>由SEELE到司令控制一切)
剪片俾鶴卷剪左陣, 鶴卷都係俾唔到庵野想要既
庵野最後自己再剪曬, 但A B part應該鶴卷剪先
鶴卷剪既打鬥應該係庵野想要既(EOE佢剪明日香同量產機打)

另外好深印象鶴卷同前田拎到C 定 D part劇本個樣
鶴巻老細係邊個? 坐落左第二把膠椅,唔通佢辭職?
老細連自己都撚既, 佢追進度都夠痛苦啦
但結果訪談完佢都係頂唔順, 同庵野講先出左套漫畫
漫畫已經KO曬你地班劍劍, 連真希波都知明日香真愛係真嗣
另外你地有貨未姐, 除左劍劍劍劍撚鳩我, 都無料到既

至於新作好難講, EVA個靈魂始終都係庵野度
同埋睇庵野肯唔肯放手既姐
nhk果度講得好清楚,
出得咁慢係因為庵野諗唔到橋又推翻重做
8-9年係唔合理既制作時間同成本(哥斯拉兩年出貨)

以日本動畫流程工業化水平, 出新作的確唔難
難係難在庵野點睇件事
如果佢真係想"高達化"就好放手俾手下既人做落去
當年序破都係鶴巻主導話事
如果唔係點會俾人笑新劇係鶴巻gelion

Q 開始庵野搶返黎做
鶴巻即刻乜話事能力都無晒
或者應該講根本無人制得住庵野

序同破好很正
整個鶴巻版結局好嗎
我覺得破最後救麗再加首歌係eva劇場版既癲峰
官方話97.5億喇,d 票房估算唔太準,睇黎100億無問題!
補充:庵野既結局我都期待緊,無庵野又唔會做到咁好睇既破,其實缺一不可,但分配比例可改改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞