Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
會直接cut灣
太快加太急就會
有冇人知點解宜家次次開game 都要重新set 過晒啲mod 同asset 開定唔開既
好正

有冇人有玩Transport Fever 2
呢度仲有好多高手,見笑
電線干(唔識打)係咩mod?

不過隻game有啲搶錢完全係TP 1加少少嘢就當新game賣有啲feature例如timetable/priority lighting玩家想要好耐但係又冇整,起站又要逐個逐個module起,起啲時候又好唔順
究竟死亡潮點解決?
次次玩到3萬人, 人口就唔識升, 結果人口跌, 收唔夠稅就開始唔夠錢
無 加多啲靈車盡快燒屍
點解死先
已解決
自然死日日都死幾百條友
起多啲健康野減唔減到會唔會太嘈
想問低密度住宅住嘅係咪多數成年人?
我見個城玩到咁上下,老年人比例升到上30%
基本上隔一陣就一堆人死
睇返人口結構老年人最多就係低密度區
健康度都80%以上
但都狂死人

有無人估到點解
啲人有壽命唔係永生
擴展住宅區嗰陣唔好一起就劃勁大撻
拉長劃區嘅時間同埋每次劃細啲
應該會好啲
所以我淨係趁特價買左2
不過我自己好鍾意呢類冇得直接干預個城市發展,要透過唔同誘因令城市自己發展嘅玩法
d 人壽命一樣架
如果一口氣劃一大個區咁d 人就會一齊生一齊死

我記得好似有個mod 係改到d 人隨機壽命
最慘係, 一有死亡潮, 運屍車唔夠, D屍停左係大廈, 就會傳染到全棟大廈D人都死

跟住你根本停唔切阻止
如果真係好耐都運唔切 我會提早拆紅色嗰啲

咁做就可以分散返人口
最近裝番黎玩,但成日都彈game
裝某D MOD又無問題,但有時一裝多幾個mod就會彈game,就住個save就壞左
我想問下有無解決方法?
太耐無玩最好開新save
尤其如果有訂81tiles, 好易再save既時候撞save
介意講下有咩mod嗎? 有啲舊mod已經過時
其次彈game 多數關唔夠RAM事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞