Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
有冇咩dlc推薦最好要買
請問有乜mod令消防車警車唔會誇區去做嘢
Industries 同 after dark就基本要買
玩輕鐵就 snowfall
parklife 起公園還好
其他按個人口味
例如想玩埋渡輪單軌就mass transit
想炸爛自己嗰城就natural disasters
新手岩岩入坑
想問下 受過教育員工不足 要點解決? 我已經起學校 教育成個區都係綠色依家要係咁拆D野
有無起中學大學?
起哂喇 但係都係咁
會唔會起多幾條路比人去工業區會改善? 上網見D人話係去唔到
有可能係,除非工業區距離真係好遠,一般行到過去應該都唔會有呢個問題

貼下個日式鄉村先
想請問一下
我打算入坑, 但無電腦 (玩開PS4)

大約幾錢既電腦先玩到隻GAME?
如果ON BOARD DISPLAY係咪玩唔到
CPU 勁d 同多d ram 就得
如果用on board 就買AMD 隻APU 會好d ?
人口多係咪食display card?
MOD食RAM?
人口多係食CPU
特效多先係display card
3500個資產到
之前16gb ram load 幾個字
換左32gb ram load 4分鐘左右
起晒都係咁即係代表你啲人未開始讀書
教育同現實一樣要循序漸進由小學上中學再上大學
可能佢哋而家淨係讀到小學未讀到上去

如果有好多市民已經上咗年紀都仲未受過教育嘅話佢哋就讀唔番書
呢個時候就可以用公共圖書館
所以公共圖書館主要係for elderly?
12GB VRAM, load未起嘢地圖得啲mod路軌,食咗9GB VRAM,畀大家參考吓
我想問火車塞車可以點做
仲有係咪要起多啲辦公室比佢哋扮工?

工業好似賣唔出嘢
地圖係咪都可以DL

咁其實DLC仲需唔需要買
整多幾條線
最好係點對點
DLC 係買唔同既交通工具
同埋industry , university campus之類
新手入坑
諗住買New Player Bundle
見佢包Mass Transit, Industries同Sunset Harbor
再買埋個After Dark
啱啱半嗰城因為low land value無咗
之後發覺原來係因為自己手殘開咗hard mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞