Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
樂觀睇 一個城市都要活化拆下起下
人地整果d城市靚到爆
自己整既就

https://youtu.be/k9RNgqGVDlk
拆野有無得簡單d 括一個範圍拆哂
工業個到點解我挖左好多石油 都去唔到d廠到精練 而係去左倉庫 倉庫空置左佢又唔出貨
Move it有得揀範圍 仲可以揀括咩類型拆
平時郁建築物?
停用左個貨倉先?
係咪要裝mod?
玩到中間成日想剷左舊城再整 但係佢每次淨係剷到一樣野 剷到燥
再試下先
道路mod 係咪仲可以用precise engineer? 定有新d既?
係咪裝node controller 就夠?
最近玩返半個月 玩到中間起路就好click
想問問有冇work from home mod,即係啲cims 留喺屋企唔返工。。。好撚塞車

以為佢dlc 會係出傳染病或者居家工作,點知出機場
Death wave 已經煩晒新老手,整多啲災害冇平時功能博屌咩...
+ 疫情交通要整步行街、單車專用街道、運貨單車、送貨電單車、電池單車、外賣員,呢啲冇事都可以加。
裝埋network multitool
其實個node controller 點樣整高速口個位
爬完呢個post解決左好多野
個moveit真係好正 一下清左舊城再起
老矣,之前咁日日六粒鐘咁玩都仲大把時間,而家想起個cyberpunk城市,發覺即使放緊假都唔夠時間,一係起得好慢,一係廢寢忘餐
今日起咗個slum + downtown後決定棄坑,或者第日有緣發咗達再玩
Cyberpunk:

起咗一年嘅香港:

巴打們加油
倉庫set 平衡好d
set 空置應該係唔係都賣曬d 貨佢
精練廠就無野用
d人番工應該唔會點塞
最塞係工廠區出入貨物果d 卡車
頂 d石油同礦都幾快挖完

終於有天星小輪asset
有mod無限礦同石油
又有新問題 用左之後
挖油 佢話無買家
鍊油佢話原材料不足
我油倉全部打爆哂 滿左 平衝都唔出貨
咩原因
可以買齊dlc 了 係咪除左天災其他都ok
過幾年出 2 再玩
唔夠nodes起路有冇解決方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞