Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Extended Public Transport UI (Obsolete)
Parallel Road Tool
Automatic Bulldoze v2
Network Extensions 2 (Updated for Sunset Harbor)
Realistic Population Revisited 1.4.3
Optimised Outside Connections
Precision Engineering
Small Car Park 4x4
Large Recycling Center
Timboh's Windmill Interchange
Traditional Chinese Translation V2 社群正體中文化 V2
TM PE V11 STABLE (Traffic Manager: President Edition)
Move It
All 25 Areas purchasable
另外,彈game果陣會彈呢舊野出黎
第一個寫明obsolete就唔好裝啦
另外唔建議裝Network extensions 2
太食ram同埋好耐冇更新 有機會同其他mod撞
network extension 唔係先多路揀咩
而家啲road assets已經有好多路替代到NEx2
款式多又可以用loading screen mod慳ram
入game冇咁lag
Asset同mod比冇咁容易炒game 尤其大更新之後
啲路嘅asset 閒閒地一個都十幾二十mb,subscribe 得多(當住十個先)都會比network extension 快
快唔快就唔清楚, 不過mod的確易炒save
如果出左新既DLC但啲Mod又未更新就好易壞
通常都係入到game, 一 save 落舊檔就即壞無得救
Loading screen mod
FPS booster
呢兩個mod依家係必裝
而家成日彈呢個error 出嚟
Object reference not set to an instance of an object [System.NullReferenceException]

Details:
No details

觀察咗一段時間係起路嘅時候先會彈,唔知係咪network extension 同tmpe 問題(因為tmpe set 唔俾街泊啲車係唔會消失)
有無人呢排都有呢個問題出現
所以咪要用loading screen mod
唔同assets如果有common嘢佢唔會重複load
NEx2最大問題係耐唔更新
Asset好少會同新mod/game update炒
當然如果少用mod嘅NEx2照用都唔差
loading screen mod 原來係咁用
即係佢成隻game 嘅FPS都會快咗?

btw 有無人而家係上唔到steam
係呀, steam 死左
FPS Booster 係會快左
效果差幾多因機而異
普遍graphic卡越好差別越大
FPS booster 嘅原理係咩會唔會chur 爆部機嘅ram或者harddisk
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2105755179&searchtext=FPS+Booster
你可以入去睇下
我認為安全過 Network extension 2
你都唔算好多mod
遂個disable 試下lo
見到會用爆GPU 覺得有d 驚
最尾研究係要開新save先解決到
唔會啦
本身隻game之前無咩點用到GPU
依家只係令GPU負擔番多啲程序
九成九無左架喇
下次更新後唔好save落原檔
成日都crash 好煩
新save 要一開二,仲要久唔久save一次
之前試過玩玩下freeze 咗,完全郁唔到,要強制熄咗佢
好搞笑 有時會見到類似電動輪椅喺馬路上行
好先進
請問如果種果啲樹zoom out就消失,有冇mod解決到?
起緊一個類似粉嶺嘅地方

位置喺右上角(近水塘嗰忽)
師兄, 好利害。
火車軌上面條天橋加啲鐵絲網就fit晒
我想問火車係咩asset ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞