Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
請問如果起咗個港口,得入口貨運船但係唔見有船出口係乜原因明明見到好多貨車運貨入去
有冇圖比大家睇睇?
Try realistic population mod
d 人固定壽命
即係夠鍾就會死
用咩Mod改?
In game改定 Content Manger改完先入Game?
今晚俾但係有船埋到岸唔係證明咗個港口冇放錯咩?
錯嘅可能唔係港口
好耐冇玩過 唔知點解入返隻game個正體中文mod用唔到變返做簡體 可以點樣解決
唔好用簡體
我諗你要更新個mod先

之後去唔知咩鬼返定到開返個mod

重新開張新地圖
係咪講緊改居民數量?
我係down完啲樓嘅asset
跟住喺game入邊rico setting改
請問仲會有乜可能性
入口貨=商業區
出口貨=工業區

要有用呢兩個區一定要近港口

有小小唔就腳 佢哋喺唔會用

點計就唔就腳就睇吓你比咩路佢行

如果再搞唔掂 圖
而家係咪要有mass transit dlc 先起到地下鐵?
點解我只起到地下鐵出口 但鋪唔到地下路軌?
反正可以鋪地上路軌 變到火車咁
識唔識起天橋?
普通路同火車都識起 平時起用fine road anarchy ⬆️mode
再page up 推高個elevation
Down就係落地底
得咗 Thanks
又黎填海大工程

附一張遠處影嘅相
本身用laptop玩,down咗好多asset
畫質校到最低都覺得好lag棄咗game

依家想砌機同玩返隻game
想問下通常咩spec先夠做
最勁的cpu, 最多的ram, ok 的 gpu.
呢隻game 嘅ram 係無上限
啱啱開game 都兩萬人都食咗18gb ram
better loading screen mod好似有fix到ram usage
至少唔會食咁多先
情況有改善, 但用得workshop 食ram依然係好大量
我依家9000幾個assets loading 個陣已經44GB ram
試過唔開load screen mod有時都會crash入唔到

同埋砌機可以選擇2TB以上讀寫快啲既nvme ssd
啲咩Adata垃圾平價ssd就唔好考慮喇
萬一ram 唔夠用個陣可以用黎開 page file
ps: 用緊64GB ram
死啦 我以為砌32gb ram加1tb ssd已經夠做
係咪太過抆水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞