Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Check左唔關事 得cities skyline lag , 可能因為Win11用多左Ram

喊出嚟 第二波death wave 差唔多半個城荒廢咗
vanilla 條火車軌真係點拉都唔靚
發覺唔見左座 RX-78, Workshop又無
點解會咁
淨係搵到條Link
http://www.citiesmods.com/rx-78-2-gundam-statue/
d 野慢慢起會好d
點解可以一次過起咗多?

唔會無錢咩?
錢e樣野你有industry DLC 就得
我覺得係因為我較低咗healthcare budget
Sorry PS4 新手, 想問下d市民識唔識轉車架,例如巴士轉巴士或巴士轉火車,我市中心成日都因為巴士停站而塞車,取消巴士線又驚d人用私家車反而仲塞
識架
如果巴士塞就起一條有巴士專線既大路試下
我個SAVE長期都無任何需求 想問下係咪中左BUG
啲人躺平緊
https://www.youtube.com/watch?v=AYxnAC80nDE
神人又黎料, 馬頭圍慘變垃圾場
想問下知唔知要點解決...
我用demand master fix 死啲需求就算,完全唔想理啲人,淨係想專心起野
我RICO啲residential building變返晒做unique building
可以點fix
FIX死D需求即係點
即係fix 死晒住宅商業工業需求,點樣起都係高需求
近況
超級總部遠望至深圳灣一帶

北部都會區仍然係荒蕪地帶,但已於深圳灣設站待延長

蛇口舊區/城中村

遠望前海一帶,地圖所限,機場已搬至蛇口港一帶,前海一帶不再設高度限制

影個screen 睇下你個地圖點樣?
如果你劃左好多地做分區
咁會長期 0 需求
因為都未住曬d 空地
佢地會慢慢搬入黎
巴打我影D分區俾你睇
我開地圖愈開愈多之後 無啦啦D商業區話無野賣 跟住慢慢工業區又話無商店買佢地D野
明明區內都有商業區又有工業區 就算我見跨區 D車船同火車都會到到

岩岩DOWN左個RICO既DEMAND調整器玩住先
好似呢張圖咁 明明側邊有兩個火車站 附近又有好多工業區 但係商業區就成日都話無貨賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞