Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Advanced toolbox
唔該
有冇ching有啲山多平地少或者群島類型嘅map推介
youtube 睇下人地d 片
通常都有講佢用咩map
好多都唔錯
workshop搵多人訂閱/熱門嘅地圖
cls公司,整得好靚
想問下點解我地鐵砌好曬所有嘢,都淨係得幾個人搭,我係咪有嘢做錯
ching 可唔可以 share 吓你嗰d好似公屋嘅 assets 係邊d?
砌好係咩意思先

地鐵站附近有冇高密度住宅?
商業區或者辦公室會比住宅區少啲人搭
工業區就更少人使用

有冇起其他公共交通公具可以代替?巴士、電車、trolly bus等等?有其他選擇自然會分薄咗使用率。我有個五千人口島嶼靠一個地鐵站出入巿中心,顯示大概每星期有五六百人使用

有冇提高咗票價?
附近有冇吸引到遊客嘅建築?
不過呢兩點應該唔係主因
我明了,我應該係太多巴士線,同擺錯位,所以先冇乜人肯搭

想問下知唔知邊個mod 係可以一米一米咁較個馬路高度
無玩幾個月開返發現無咗 變咗三米三米咁較
你填過海嚟?
填完海要等水退
如果冇填過海可能係有個water source喺度 要del咗佢
再唔得嘅就起water pump抽走晒啲水
呢個情況我都試過,你試下用move it拎起件野(例如大型公園)好似擦膠咁油一油就ok。
但可能要每次load game都要做一次。
起路個陣有個box係可以設定每次升降幾多米。
冇呀,water source 要邊到del,水泵又係咩位,算新手唔知d嘢係邊
move it即係點樣?拆咗再起過?
之前唔夠車所以係咁商品不足,依家用完more vehicles mod,都有少少嘅?

唔通6萬架車都唔夠?有冇巴打有類似情況我先40萬人口
Sorry襟錯負評
呢d應該係bug,係上面起野就會正常番,但要係已經有建築物既地方郁就只可以用move it搵舊野放上面
有太大範圍都係咁樣,而且唔係好起到嘢,搞到依加個城變咗好似係山谷入面,我搞唔掂d山,但點解冇啦啦d水係四方八面浸入嚟,明明有部分都係內陸嚟
水泵喺供水嗰度
抽河/海水做供水嗰隻 你放落啲水浸位佢會慢慢抽走啲水
睇你啲圖好似唔關water source事 似係撞mod
用水泵應該都要泵到2046
我得一個中文mod炸,明明我個地圖得左上角先有水近海地方,但係唔知點解d水可以四方八面嚟,依家水退晒,問題係地形變到好似上面張圖咁樣,唔知點算好,試過用地形工具,但有排攪
我知呀 但係我以前嗰個係數字寫住幾多米 然後有得教1m 咁上落 但係最近唔見咗 變返個box得3m 6m 9m 教
Klyte's Fine Road Tool 好似有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞