Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
Zoning Adjuster
係咪會同network extension 2 撞
想問下我個城成日有d人仔行行下會變架車出黎
有冇方法禁止?
2 唔知
但剛試3就一定會撞
想問下有冇人有玩ps4/ps5版
佢新出個map pack係有得玩大啲個地圖定純粹有新地圖咁解?
Next2 會同mac crash
想買機場DLC,想問下而家仲有無crash 嘅問題
只係有新地圖
唯一個問題係啲貨機落完貨賴死唔走搞到塞住曬
條路線設計問題
航空公司要係機場區範圍內,你要先劃咗地,之後先可以再擺機場部件入去
你有冇裝到mod?
airport DLC暫時俾較多撞mod問題
Forum到明明有條list但係好多人冇睇不過Airport DLC用多嘢resource 係真嘅
下面呢兩個mod
如果係機場dlc而新入坑,強烈建議訂閱
Prop Anarchy
Network Multitool

但如果你玩咗有一段時間有一定數量嘅asset
建議先訂閱Compatibility Report
有幾個mod,個Compatibility Report會建議unsub;但如果你本身有一D遠古asset,暫時最好就唔好郁佢地,因為牽連甚廣
除非你搵得番啲nds會用番呢一堆mod:
Sub-Buildings Enabler
Larger Footprints (Snowfall)
Prefab Hook (Mod Dependency)
Surface Painter

我原本諗住出咗新dlc順便整理下啲mod
結果搞足一個星期
而家暫時玩得順但係用唔到有冇prop,會出error

有冇多啲圖睇下清個機場啲路點規劃
正方形果舊咩野黎
道路規劃地圖search波士頓機場
正方形原本係office,然後用PO拉大佢
因為發覺遊戲個cargo terminal太on9
原本係想扮超級一號貨站
係咪Compatibility Report 建議unsubscribe 就係有機會crash
我反而係冇乜貨機落
嚟左都冇貨上落
唔一定,因為C.R.,prop anarchy, network multitool好似都係同一班人整,C.R.份report正常一定recommend叫你地裝果2個mod
你睇返我上面已經講咗
如果你係新入坑冇負擔嘅話
裝呢兩個mod係ok
因為其實就係將以前一大堆零散嘅mod統合埋一齊
我就係有好多陳年mod 唔知撞唔撞,開咗game 暫時唔覺有撞就由佢先
起左個貨運機場 再成個工業區放埋入去

終於唔洗塞貨車 好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞