Cities: Skylines 自由度最大建城遊戲(12) Sunset Harbor 1.13.0-f7 2.0

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
機場啲的士條龍長到可以排返入市區
我條鐵,明明冇起都每日扣緊我錢,唔知點解
路軌都有maintenance cost
可能關事
會唔會係買地送比你嗰條
之前有起過貨運,但拆曬所有嘢都扣緊
我都唔知係咪

車站商業區旁既樓城區正在入伙
(電車線路正在測試中運行)

一名女士係夜幕下獨自步行歸家, 城市治安尚算良好
(圖為正在建設中既車站商業區)

由於有新入伙商戶憂慮公路噪音
車站商業區旁既高架循環線加裝左隔音屏障
(圖為雙層巴士正通過路標桅杆進行高度測試)

待續
車站個大堂係咩asset
有冇巴打有asset推薦?
我淨係裝咗個Japanese commercial
公路+隔音板+路牌+巴士係咩asset?
Biffa玩得好vanilla, 係成日懶高端咁fix traffic先多人睇 (其實都係用啲基本tmpe tricks)
用緊realistic population ,真係一啲都唔realistic
只係叫做好過佢原本個人口設置少少咁解
死亡係咪會傳染?

一有人死, 清唔哂D屍, 就會越黎越多人死
因為我都有裝過, 初初玩係會想不停加人口開3倍速
又會覺得一幢大廈得幾戶唔像真
玩到4/50萬人之後就好快厭

依家玩自己慢慢砌, 得閒又砌下已經好有滿足感
人口唔駛多, 部機又順啲
開個行人慢走mod, 望住啲sim同車行下會覺得好relax
等巴士同等地鐵方面 啲人等車由255倒數到0就會走同埋消失 有冇法子改255個數值大啲等耐d
而家我將啲樓改晒做30個家庭一幢
暫時相安無事
同埋個spawn point mod真係幾好
有時用move it搬嘢唔記得咗轉返方向搞到好多問題
用個mod就check到
派多啲車解決
改spawn point真係幾好
有時啲貨車入貨會頂住條路攪到塞車
我印像中好似可以改到佢停大西北
就唔駛阻住個門口又真實少少
我都想知,唔知點解成日周圍都話有副遺體,明明又唔係唔夠靈車
我目標都係一個10-20萬人口嘅城,唔使好多人,但係想盡量用佢地圖嘅地
但係一棟樓得幾戶人感覺真係好奇怪
好似幾好用
何解用improved public transport2會改唔到戴具數據?
我個版本火車係改到
但地鐵,巴士改唔到
明明之前都改到
而家入坑買邊隻dlc好
本身有隻game 本體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞