[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我無用Mac版
不過講「藍牙連接穩定」一定係鳩吹
你覺得Logitech會為左Mac版特登cal過甚至用唔同部件?
無USB仔問題係如果藍牙唔work你就無方法用佢
個人覺得除非一定要佢隻色,如果唔係買普通版仲好(嗰隻白銀色仲要好靚)
睇啲youtube comment真係幾多人話連藍牙同普通版有分別
Dongle喺desktop插hub基本上都方便嘅
係唔知藍牙連第二部機反應如何

白銀係靚 但都應該會買黑
same ask
用緊非mac版,唔覺得有咩分別

依舊開心使用中

感覺上同exthdd買for mac一樣呃啲唔識既人
For mac呢個term叫做幫伸手黨慳唔少時間research
滑鼠基本上係冇分別,係配色唔同同冇USB Receiver(因為冇USB-A)
外置HDD就只係買返嚟原生格式係跟Apple
格式化咗之後又係普通HDD一個
咁應該都係買返普通版
始終有隻dongle 穩陣啲
Mac 好似連藍牙穩定啲
咁多年dongle 都唔出type c
我冇老點

我親眼睇住個大師load350G嘅library File咗三個字
我開到

11.3
好似冇㗎喇,terminal打之前嗰句都冇用
想問下我部iMac monitor 係咪花左 抹唔甩
出面有無得整?
過曬 apple care 2017 iMac 27
Mac版淨係叉電變咗兩邊type c
但閹埋dongle
我意思同佢個問題未必有關係,所以叫佢去白手起個cat測試吓
因為佢係連adjustments都lag,咁唔似同catalog database有關係
鬼唔知超大catalog會chok咩,不過350GB會唔會太大
我有十幾廿萬張既cat都好似幾十GB咋喎
4) sor ap解咩,airplay?

6) 好似話macOS update fix咗啲藍牙連接問題?必要時用 dongle 應該ok嘅
I see 我冇airpods 應該冇影響
我都有留意mx兩年轉款
不過算啦買機想一次過upgrade埋
上次聽你比較完都係想買mouse多過 trackpad

老母有行山卡 唔該巴打
而家買當遲買平兩舊
平一舊 唔怕了
都係嗰句必要時用返dongle都唔大影響

Btw 部機今日終於出貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞