[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我想睇吓有冇人幫手執有用software嗰part
掉晒上 google doc
估到應該有唔少公司會買一部襯色嘅mac做前台

如果我買嘅話,會喺面以下幾隻色選一隻:
1. 銀(穩陣,我屋企絕大部分apple嘢都係銀)
2. 黃(襯我間房啡啡黃黃)
3. 藍(但調我嚟有啲色,但又唔會同間房撞哂)

個人保守啲,對於一舊紅色嘅嘢擺喺房有啲忌諱

高配先有多三隻色,佢地都預左primary colors RGB大路,secondary colors橙黃紫係窄d
雖然個別brand color可能好夾 (我公司係同一隻橙色)
估到應該有唔少公司會買一部襯色嘅mac做前台

如果我買嘅話,會喺面以下幾隻色選一隻:
1. 銀(穩陣,我屋企絕大部分apple嘢都係銀)
2. 黃(襯我間房啡啡黃黃)
3. 藍(低調得嚟有啲色,但又唔會同間房撞哂)

個人保守啲,對於一舊紅色嘅嘢擺喺房有啲忌諱
想買m1 mpa 諗緊等唔等m2好
同埋想駁>24外置mon
要咩好推介
我打算買個 vesa mount 將部 m1 mac mini 裝響個 mon 背
咁樣仲正過 imac
我就等到6月wwdc有冇驚喜,冇就入m1 mbp
嚟緊9月開學,只係有心等到6月
最驚9月出m1x/m2
睇你等唔等得咁解
早買早享受,遲買好快舊
聽日幾點
搶搶搶,
賣9左部MBP 無電腦用
而家用緊IPAD 插MON, 好ON9
其實iMac keyboard 近幾代有冇改良例如好打左? 我好似 17年買 用到有啲殘 Thanks
我發覺呢條友淨係識講廢話
2015出Magic KB2後無改過switch
期間有加numpad長版,有出Pro顏色版etc,改過function keys同icon,不過手感係一樣
新iMac跟機呢款要等teardown確定,照計點都應該有少少野唔同,不過Apple完全無提touch ID同顏色以外有野改
我等緊佢散賣隻touch ID keyboard
m1 mac mini 駁緊dell 27" 2K (s2721df) 完全冇事喎 開心使用中
You can only buy them with the M1 Mac (for now?) but you can use them (with Touch ID!) on other M1 Macs, or just as BT keyboards (no Touch ID) on Intel Macs/other devices.
唔駛可能,Rene Ritchie確認左Intel Macs / iPad可以用touchID以外功能
完全唔明你講緊乜
Refurb d 機有無話憑幾點會update 想買MBA m1 Refurb 6千幾個款
但長期都係得返8千幾個部
去置頂搵refurb tracker嗰項,參考出現紀錄可以大概知道個套路
我最後直上27 4k
好彩個舊mon 有人接手
應該係m1 mac 有scaling 問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞