[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
依家訂要6月先有 希望開賣會有現貨
唔係等到消費卷出都未送到
長用最好16 512 一定唔會後悔
今代係咪冇得以前咁自己插Ram?
咁即係同laptop一樣屈人要加佢啲Ram

HDD方面我以前一路都冇加,因為512本身都唔夠用,不如索性拖住個external HDD嚟用,反正都係Desktop唔駛走嚟走去
全部焊死 咩都冇得upgrade
想問如果之前imac買左fcp
而家想買埋macbook
洗唔洗買多份fcp?
+1 買左16+512
講真iMac 呢d 有幾可會換
起馬用3年以上
頂上咗11.3無得sideload iOS app
26號到而家都無出過袋底MBA m1
macbook air m1有無話咩唔好,用開imac,想換macbook慳位d。
我又無乜野
我本身都用緊34 21:9
都睇唔到咁大
我睇野都係射上電視,
同埋34 21:9得2k 好7d色
用一排你就想換返
個mon太細又要再插多個mon
變左又多幾條線
插唔到兩個外置mon
我唔會插呀。
因為都係一般上網,睇下片,做下文書野。
搬左屋,無乜位置容納部imac。
咁唯一缺點就係mon細 ok既話我覺得日常使用真係冇咩問題
同意,但睇戲同打機都係喺電視。
咁我覺得可以去馬啦
咁嘅價錢 又輕薄又唔熱性能又好 真係冇得輸
聽聞mba會有thinner design
等唔等好
買7核定8核好。
7C GPU夠用啦 我相信你嘅use case唔會feel到有分別
無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞