[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好似冇講幾點開始?
買得七彩色都預難放二手
不過我諗大部分買iMac嘅人都會用到部機死先換機?
買得iMac 都唔會追spec 長用多
平時21.5"響二手市場係唔太多有,因為少人買就少人賣,spec又差
今次唔知會唔會有轉變,大iMac未出同埋24"好多人夠用
傳統黎講,Pro隻mon比較Air個良率會好少少,漏光現象會少見d
不過唔清楚今時今日仲係咪咁
21.5"本身都少人買
呢個位係比學校採購買
PRO 亮度高啲
如果我唔係本身有mon+mba
我會買呢部iMac
依家教育價係咪一定要online store
依家買m1 mba係咪好不智
有無人試過買IMAC 送黎公司, 跟住抬返屋企

又唔睇第一頁
午餐肉用開黑毛豬依家又用白皮豬想點呀
做乜要咁做

不過今次部imac輕咗薄咗
會易搬啲
Sorry
咁大件事冇人屌
已經覺得屌都哂口水
冇計呀啲姨媽日日都嚟
imac 係咪冇得當4k mon 黎打ps5?
如果係既咁我買袋底air +2k/4k mon 算
OK
下post我會實驗吓完全零置頂資料
可能個討論完全唔會有分別
之前我都猶豫左陣到底Mac Mini + Mon 定係直接出部iMac
但最後都係覺得一部過唔好煩算
同埋其實都係打算當試用下先再算
都無話一定會放 只係怕佢出返大D 既iMac
係估佢唔到只出24...
不過我其實有折買 估計蝕極有限既
買七彩色既話 到時可能再預平多幾舊點都有人接掛?
淨係留番有咩新/呢兩三年嘅型號個對比圖就算
論彈性就一定係mon+mini大過一部iMac
起碼出事上嚟可以分開整/買新
個mon又可以俾其他機share用
不過iMac成個package(連mon/mouse/keyboard/webcam)係抵玩過mini得部機

iMac我估藍色都係大路色
黃/橙/紅嗰啲太sharp未必個個啱

高配先有多三隻色,佢地都預左primary colors RGB大路,secondary colors橙黃紫係窄d
雖然個別brand color可能好夾 (我公司係同一隻橙色)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞