[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
請問係任何一間豐澤都ok?
定要啲大舖eg:屯門/九龍灣之類?
我等左6日先ship到屋企
應該係間間都有做 不過大舖一定多貨啲 你打去問咗先 有先再去啦
唔該你
不過我文書8gb應該夠用
係因為打算常用所以打算16gb
我用edu價升左16gb。唔洗煩
見M1咁開心我都想換

而家用緊部i7黑蘋果

係好日玩一次MS FLIGHT SIM先用WIN
唔好亂用垃圾adblock
佢背後運作會收集你data
轉用ungoogle /firefox
裝unblock 一嘢收撚哂
同朋友夾個咖啡國premium account
啱啱見到facebook 有條友放18年macbook pro
放$6600, 希望唔係哩到啲巴打,咁無良心
仲好意思講啱文書,學生用...
dklm, 學生教育價買袋底macbook air都係$6999
13”? 15”?
AB Plus更新左(要reboot)
開始唔再播YT廣告,不過耐唔耐會出白畫面(可以接受)
即場加ram??
16GB未必有 但問咗先囉再唔係Studio A D&G問下

iMac同mini Geekbench 5幾乎一樣跑分(預左)
要等行耐d既benchmark去睇會唔會少d throttling
「極急用」係可以walkin Apple Store,買16GB+1TB嗰個config,Air同Pro都應該有貨,事前打去問
佢重點係要學生價
所以apple store幫佢唔到
所以睇佢「極」成點
唔係標配而又要用edu價的話根本無地方保證可以即刻拎走
(如果係支炎之前既AOS,仲有有機會同日出貨)
13"
其實無論13, 15 , 都俾M1 macbook 屌打
16吋仲有gpu優勢既
傻仔先俾錢
google做咗咁多仆街 免費繼續用
屌拿星又播番grammarly廣告
佢好似block到大部份不過有d仲係漏
Type c to Hdmi 有冇咩好推介?

見好多都要額外加多條線
多條線散熱好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞