[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
無謂諗太多了
而家冇咩嚴重災情就算
我話明係大師係唔會一單job影10零20張吖
MBP M1 12月13號買

30 cycle 98% health 係咪正常?
巴打長插定次次用到乾塘先叉?
到今日都未有M1 iMac 開箱睇嘅
最快聽日先會有啦下話
Apple Expecting iPad and Mac Supply Shortages in Second Half of 2021
https://www.macrumors.com/2021/04/28/apple-ipad-mac-supply-shortages/

第時出嗰時好即買
如果唔係有排等
MKBHD iJustine嗰啲點都會有掛
係咪谷sales技倆
12.9會唔會好搶手
長插個UL850
請問verbatim 8 in 1 type c hub 條線會唔會太短?插imac 會唔會吊住咗個hub?
Embargo呀嘛
如果佢哋冇叫春話要試機/完全冇喺social media提過個名都基本上已經喺手
其實以執相計 m1 MacBook air個 mon係咪已經夠用
見有p3
仲諗住開訂前會安排啲片谷人氣

除咗亮度之外
Air個mon同pro一樣
我發覺插MON 叉係傷啲,以前我部mbp16" 又係長插MON 然後冚埋當枱機用,就算無乜拎出街用嚿電個capacity 都係跌得幾勁,反而依家換咗部m1 mba 無駁mon 用到依家都仲係 100% capacity
唔知關唔關用返原廠火牛事
準備好聽日搶IMAC 未
即係我應該插hdmi落一個usb c hub同原廠火牛?instead of直插 mon?
咁有得插MON 叉就梗係插MON 啦,你都係為咗方便啫
講真嗰嚿電理鬼得佢,跌到叉唔多咪拎返apple 叫佢換
前提係你有買apple care+
無買呀

等我轉用原裝火牛加usbc hub睇下有無好啲
咁要錫住用
如果買銀色以外既iMac 怕唔怕他日好難賣返出去
聽日就想pre-order 左先 但又怕未睇到實機D 色都會中伏
咁佢唔應該只用一個cat,job/client/時間分cat係標準workflow
無client-side software可以handle到你無限咁expand個database
(係,我知Adobe雲端嗰面會prefer人用死一個cat,但係用Classic版做job唔需要理呢樣野)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞