[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好懷疑係set錯timer ,應該係今晚9點先解禁
又幾撚正
前面又唔算淺色WO原來
隻黃色鍍到好似cheap金咁樣
勁似深水埗/淘佬最撚平嗰隻lightning磁能線嗰種色
睇多啲review就知要買16gb ram
ssd反而唔洗加 因為唔值 用external ssd抵好多
blk唔哂
算啦冇咩人用
唔使推
我用緊ungoogled, 感覺良好
咩ver
87.0 冇update
睇唔睇到netfilx?
強烈要求刻返個apple logo 係正面
服務中斷
我睇到
隻黃靚得嚟有啲奇怪
應該係美國時間18號朝早9點先解禁但佢set咗香港時間
見其他外國youtuber都仲未upload
根本一路個8 vs 16GB delta係無變過,一向都係大部分人8GB夠用
只係因為unified memory嗰part俾出面吹奏太多搞到d人有錯覺
另外我地呢度都會鼓吹買袋底都係主要針對budget同風險(day1當日Apple Silicon未明朗)
你今日問我我都唔覺得Air應該配16GB,除非個用家自己知道需要
要16GB不如上Pro,或者mini / iMac的話就16GB起跳標準因為desktop比較長壽
岩岩restart完再開番chrome 6個tab, WhatsApp, line, skype, signal, mail
個swap memory 仲係0
之前見到用左1.x gb 我估係我無關上面幾隻app
第二日用佢唔識free番出黎
利申:鳩估
早過embargo出一陣方丈嬲
新手入坑
如果想買mba其實係咪等黎緊下半年出嘅新version會吸引d
睇d預測好似會有唔少野改左?
各位有買新iMac嘅 你哋出咗貨未
唔夠用咪買過部囉, 8 定 16 都要又有乜所謂
碌下Youtube, lightroom 執吓相果D真係8gb夠用
話口未完 轉咗 準備出貨中
我都係呀, 一樣藍色係咪會早送? 咁快出貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞