[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
各位巴打
岩岩入手左M1 MacBook Air
想請問下邊隻第三方速成support m1 chip?
有啲我見一條過
買hub果啲囉
4K60就貴好多
OpenVanilla
hub 果隻見hyperdrive 係最出名

唔知有冇其他選擇
Belkin好似都有,不過好貴
Belkin冇4K60
終於入左手caldigi,
邊款?
TS3
但係駁左win10 notebook 試先
TS3 好嘢嚟
我部M1 MacBook Air同XPS13都用佢
有冇辦法, notebook 關埋可以開到機
合蓋用嘅話
你應該有插external keyboard/mouse?

郁下keyboard/mouse應該識醒
我奇怪, 尋晚識開機 今朝唔識
hub 係好貴
訂咗新imac既各位會點處置舊imac?
我查apple 回收,2011 最多值$600
嗰間brightstar 好似會先寄野俾我pack 好部機,之後再去我屋企回收?
點解我查2017 5k imac 會話值$0,但可以幫我免費回收咁
https://www.youtube.com/watch?v=Akqx0F5-gs4
有需要用10G或者想知道M1響TB/PCI bandwidth分配狀況要睇LTT條新片
有冇巴打有買過type c to magsafe 2
有一樣野唔得都係0$
照你咁講,我部2011 sd card slot 壞,又燒唔到碟,咁都係$0?
係咪壞過換翻新機俾你?
個網係咁
落apple store問天才就唔一樣
部mbp 2015 15"
呢排勁熱 部機個風扇轉到勁大聲
唔攞個風扇吹住部機既話 個kernel_task食左幾百%cpu(有時吹住都一樣)搞到勁疾
我係駁外置mon用既,平時都只係上下網 youtube netflix咁
試過reset smc 但都仲係咁
係咪因為部機耐左 要換過d散熱膏?
定係因為駁mon用所以咁?因為一唔駁個風扇就唔會轉得咁勁,雖然都係好熱,但至少唔會爆晒cpu 疾到用唔到咁(前幾個月冬天駁mon用冇事)
剷腦重裝

10.13一定疾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞