[Mac撚] 用家/買機集中討論(63) 狗衝柒色iMac

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
垃圾neftlix慳啲啦 片唔會多4k
我覺得似係因為用USB-C插mon係會不斷咁叉電放電
正常嚟講,叉電個icon就係電池+閃電,叉爆就係電池+兩腳插蘇
用我用USB-C插mon係從來只有叉電個icon,從來未見過叉爆個icon
唔駁mon叉電就會見到叉爆個icon
UL850已經60W output, 唔通有bug?
我LG UltraFine 85W都係咁
想問吓如果淨係做功課 用word PowerPoint 嗰啲,用iPad air 3 (本身有)加keyboard 夠唔夠做,定係都係買部MacBook Air好啲? (or 等m1x/m2?)
想問下有無人試過?
平時用火牛叉滿咗都唔會有兩腳插蘇icon
我自己對上一次見到已經係最後一代嘅iPod classic
imac 唔知有無機會早D 出貨呢
無電腦用始終有D 唔方便
21號朝早6點望下有冇pickup
已經唔care呢啲數字
用落冇問題就得
日日check 就住用真係好誇張
唔知到時佢會唔會七隻色擺哂出嚟呢
你條usb c 係唔係 dp 1.4?
既然你已經有iPad, 自己用iPad開個?word用吓咪知囉.
M1當文書機用已經效能超班, 無必要等M1X / M2, 而且M1X出來時M1係唔會減價, 兩者唔同市場定位.
iPad版好虧嫁
唔係喎,我部m1 mba 叉飽電仲駁住嘅話後會出兩腳插蘇icon代表直拉接攞ac電
我都知, 但總會有人係夠用.
輕量工作修改文件而唔係全新製作一份文件無話唔得既.
所以叫佢自己試, 就咩都清楚晒.
我兩部15” Touch Bar MacBook Pro都冇兩腳插蘇icon
空心battery icon + 閃電就係叉緊
實心battery icon + 閃電就係唔夠力叉
原廠火牛都係實心加閃電可以點算?
我覺得係bugsur bug黎?
定類似iPhone 咁保護電池
我果部叉到80就停
其實我係click去右上角睇佢寫咩㗎咋
我平時剩係用Apple store個LG 27” mon嚟叉電
唔夠力叉嗰時係駁住一個有火牛嘅external hard disk

所以你個情況我唔知係點
不過click去右上角就一目了然啦
我果部永遠直上100唔會hold係80

想知你果部會hold係80幾耐?
我仲係用緊Catalina咋
返工有apps未support

電池保護係咪得big sur先有?
Hold好撚耐
但佢會寫住已停止充電咁
LG跟機條Thunderbolt 3
想買一段時間,非商業用家

係咪買一次,跟apple id,可以話係用一世?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞