Canon 用戶討論區(23)EOS R3 一闊三大

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔拍片 唔打雀 Nikon Z都唔差嘅
不過用過r5/6再轉翻去有機會後悔
一落order 就full pay 架wo
所以我咪話唔係出貨先扣數囉
唔洗 但有排都唔會有貨
我支501.2 上年等到依家
買個下已經要full pay
如果本身有EF鏡,咪落mount繼續用住EF鏡先,到將來RF鏡價錢回落到覺得合理價錢至換...
我從單反轉無反,主要因為佢操控方面提升而轉,尤其是Eye-AF同機身IS,畫質反而唔係最大因素,其實我都幾滿意EF鏡質素,加上成手EF鏡,而RF鏡價錢又唔係人咁品,所以可見未來唔短時間仍然會繼續用EF鏡..
唔係,我睇銀行statement,係收到sms一刻即時過數..
話兩個月 其實兩個月得唔得⋯
不過我唔明 點解35mM唔出1.2 /1.4
專登?
無可能
飢餓行銷
35.4ii 已經好靚
出左咪又係買唔到 講經咩
真!今日撞到個影相朋友,佢話聖誕前訂支RF 50mm f/1.2,到而家仲未有貨,當初話預計三個月,打電話去嘈,職員就咁一句:其實你如果唔想等,可以取消order,我地會refund返俾你!(語氣根本唔憂賣)
朋友心諗.. 反正都等咁耐,唔係Canon訂,唔通出街鋪訂咩!隨時今年聖誕都未必有,就惟有繼續等..
嘈都冇,水貨又一樣冇
跟canon訂都等咁耐? 如果街鋪果啲咪GG
我上年12月係街舖訂到依家都未有
街鋪都仲話,樓上巴打話Canon訂都係咁
我枝100500啱啱先訂左無耐 (直接跟Canon訂)
我之前canon 官網訂既全部好快有
1535 2470 都係兩星期左右就有
係咪純粹因為1535同2470都相對無咁缺貨咋
你訂果陣canon同你講要等幾耐?
我100500佢張單寫話要3-4個月
一個月
我上年9/10月左右買既
有冇巴打幫手睇下早期eos R送嘅接環係咪日本制
收到風新呢批變曬台灣
19年買台灣製
上年9/10月冇今年供應咁緊張,好記得當時朋友新買R5,陪佢出去街鋪買EF-RF mount都一問即有,仲計平佢$30,之後到年尾就真係黎料,有關於Canon無反配件都近乎百冇..
果陣除左粒電,好似乜都唔洗點等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞