Canon 用戶討論區(23)EOS R3 一闊三大

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
幾十年前幾萬蚊買到層樓
淘寶laina
我依家用緊m6 mark ii,想買支廣角鏡影星空同埋風景相。
諗緊samyang 12mm f2 同sigma 16mm f1.4,想問邊一支好啲?
laowa好似有枝9mm

btw m6ii影星玩鳩自己 我勸你就唔好
點解咁講?
落左rf 70-200 2.8 訂,好心急想玩
操控 高iso 機身integrity 等等等等
代理知道呢排天氣熱,你帶住咁重鏡頭出街辛苦,所以最少等中秋過後至出貨俾你..
咁癲....
肥花 豐澤 果啲係咪都係同代理攞貨?
搭單問毒氣室個櫃啲鏡係咪都可以試
點會唔係,只要行貨就一定係,其實我講錯,唔算係代理,Canon香港係自己做返,應該講係香港分公司..
買左 支laowa 9mm 比部m6ii
wide 得黎唔太變形 果下好鬼正
仲要好sharp...

點解canon 唔出呢d 鏡
清有冇作品分享?
幾時出支1635f4
我支50 1.2 12月訂到上星期先有
所以canon 我真係買行多
水同行差得唔大
fuji 水同行 差太多
之前睇唔記得邊個Youtuber,好似話R、R5/6先天設計問題,唔適宜用太wide鏡頭,會出問題,所以Canon未出RF ultrawide,要等到R3開始至解決問題,到時至開始出ultrawide,唔知真定假..
點會 我用ef 1635用得好地地
Fuji垃圾代理,就算冇水貨,寧願唔用都唔好買行貨益佢!
RF15-35
咁應該係個Youtuber鳩up,唔肯定係膠攝幾條友,還是肥Brian... 於Q&A環節內解答網民問點解Canon仲未出RF ultrawide鏡時所講..
係喎,咁所講可能再wide d,11、12mm之類..
Ef 都有11 冇見有人話有問題
終於搵返條片,真係膠攝吹,由大約7:45開始睇...
https://youtu.be/LeUJuwktxhw?t=462
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞