Canon 用戶討論區(23)EOS R3 一闊三大

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
巴打係邊間買?因為有朋友於細鋪買,登記完之後又係好耐都收唔到email,打電話去問,職員話因為佢並非於指定經銷商購買,所以唔符合換購電池條件..
肥花,所以無理由無
咁要打電話去問喇,印象中我上網登記保養後兩、三日收到email,叫我send保養卡、經銷商單據softopy俾佢,我send完大約兩星期就收到優惠碼,可以立即上e-shop訂電..
用緊6d2 ,如果想繼續用返原有ef鏡
咁其實轉R6係咪無乜作為
睇你換既原因係咩喎
你既講法好似講到你淨係考慮EF鏡,完全忽略哂機身性能方面咁
R6淨係對焦連拍已經勁好多啦
畫質就應該都會好過6D II,但未必會好大驚喜咁
如果你話機身功能上你6D II都夠用,咁換唔換機真係唔重要

如果你係需要R6既功能,用EF鏡完全冇問題,係可能差個ef to rf接環難買所以唔存在EF鏡令R6冇作為
性能一個天一個地 尤其拍片
我剛剛換R6,都係打算繼續用手上EF鏡,尋日第一次正式使用R6影全日相,全程配Sigma 50mm f/1.4 Art加EF/RF mount,對焦系統同速度明顯比之前使用5D4好,尤其是影人,全開光圈差不多張張中眼,準確度比之前使用過所有Canon單反高好多,冇後悔轉R6配EF鏡!
Dcfever 二手睇下有冇
忍痛買左R5
影兩嘢就好番
7左 唔記得 問佢有冇得連直倒買埋
不過我打算裝 cage算 因為手大 又可以玩埋片
唔建議用cage 如果唔係main拍片
又係 好唔方便 唔記得問埋直倒
不過直倒好似難買過 個環
差唔多 直度少啲貨 少啲人要
個環多啲貨 但更多人要
直到官網買囉 等返一個月希望有
啱啱買部R5淨機 都唔知有咩好試
唔識試 試咗個接環試咗眼部對焦就收皮
4500萬梗係試畫質 仲有4k120 仲有一秒20張連拍
第一次玩無返唔識試 返屋企慢慢試
正常啲相機都冇乜特別嘢
今晚返去定買過直到先
仲要俾錢換埋張卡 唔翻真係乜都好撚貴
R5 clog跟機定要買?
跟機 無野了
有冇巴打up左佢個 C log3?
叻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞