[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
班主果種奶錢奶共思維,更加相信奧燒一定係因為班主利益俾人雪
咁講真,咁大間球會,花咁多錢買人養球星,又起靚球場靚草地搞promote,又出國飛嚟飛去踢表演賽,做慈善咩
錢都係重要因素嘅
當球員係機器咁有冇諗過球員感受
問題就係ESL擺明玩永續圍爐
依家個問題就係你有歐超 你啲大會就會自動被永續 你覺得咁樣永續佢地真係冇問題咩? 你話爆冷好難 咁事實就係難先令到佢會得好睇 下下predictable有咩好睇 你咁既話睇南華咪得
而家啲賽會加 uefa 一年安排六七十場波俾啲大會球員又有冇諗佢地感受
一講呢D冇人會覆
一味話爆冷爆冷
歐超聯?搞d咁嘅野 小圈子換小圈子 有咩分別
歐超:20隊分2group踢雙循環,出線8強,冠軍踢 18+2+2+1=23場

歐聯改制:由13加到19場

歐超一定好考慮球員感受
留個名先
其實你地係唔係誤會左
本身佢地想整一個周中賽事
平時仲係聯賽入面,仲會有你所講既爆冷發生
只係而家本土賽會想 out 佢地喎
係囉 d細會點算
唔改制咪唔搞歐超囉
咁既然你要改咪玩大佢場場都強強對碰
淨係var鳩畫就知沒落緊腐敗緊
英超BIG6老闆:
阿仙奴 - 美國
車路士 - 俄羅斯
曼城 - 阿聯酋
曼聯 - 美國
利物浦 - 美國
熱刺 - 英國
即係壟斷
其實super league仲有5個quota比其他隊可以打上黎,雖然未講點計升班quota,但英超李城之類,以往要前4先打到歐聯賺大錢,依家有六隊自動有位唔同佢爭,李城之類既中型班打到頂級歐洲賽事既機會隨時仲大左

如果中型班都支持,本土足協遲早要跪低,到時UEFA就係冇人理既垃圾,Super league完全架完歐洲足協。
唔支持ESL唔等於支持UEFA
諗嘢可唔可以唔好咁binary

UEFA係抵屌
但搞個咁嘅濕鳩ESL同樣抵屌
所以人地咪話一開波俾大舊錢佢地擴張囉
你 uefa 仲要人玩財政公平
我地英國人唔講錢
講到尾都係錢 錢 同埋錢
果D咩道德高地係D傻仔自己諗出黎
無升降上年維拉會贏阿狗?
咁就唔好講到咩好正義咁考慮球員感受
原來lesser evil已經夠塞住佢地把口
係 所以就要整樣野出黎再腐敗啲係咪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞