[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
認同本土聯賽重要性
如果覺得ESL冇升降班有影響咁加多D唔同隊取代UEFA得唔得?
一樣可以設年度退場入場機制
如果有能力有實力咪參加一年
由一開始大方向就係不滿UEFA
好似UEFA夾硬加到36隊幫D不知名球會刷錢但增加球員比賽密度有咩價值
對本土發展又有咩利益
戲*

所以琴晚嗰3分應該要比阿仙奴
富咸入波唔計
ON9仔
不嬲都話如果係開放晒所有球隊同埋無永續
其實係無問題
UEFA自己果個歐聯reform都係elite club有保底名額想冇永續以後唔洗睇歐洲波了,港超都唔洗睇啦南華都係申請就可以留級
咁上年阿特蘭大得未?

你話呢10年轉播費令強隊愈強 但其實咪一樣有李城爆冷呢啲情況發生 一樣有阿記跌落第9 如果依家佢組個歐超 你就唔會再見到李城奪冠呢啲野睇
ESL:
直接委任15隊波 不論賽績 永遠每屆有得踢
你覺得似邊個?
見到啲留言就知點解人民幣力量咁勁,乜撚都錢錢錢
人地英國本土足球文化就咁被人摧毁左
同支那人冇乜分別
大把生意可以賺錢,走入黎搞鳩人啲體育運動,破壞人地成個社區文化
班美國佬咁撚勁係美國搞個League囉,用錢買啲球星返去囉
用人地local球迷建立出黎既嘢黎掠水
仲好笑有啲人話唔使理球迷,最撚賤就係呢啲人,我祝佢生生世世都做中國人
佢個保底都要你起碼打到歐霸個位先有
好似今年蛆利咁無歐聯嘅話先用到
唔係幾廢都得
Super League 最嚴重既問題係佢破壞咗足球既制度同文化
咁點解英國佬要賣哂D球隊俾人?
一定唔係為錢啦
其實super league依家都有5個quota比其他隊打上黎。同埋UEFA自己果個歐聯reform都係有elite club保底名額,其實枱面上兩個option都差唔多,爭在你想足協揸旗定大球會聯盟揸旗姐。
Real Madrid
英超所謂升降都係搵嚟搞
喂家下講到本土聯賽唔打全部取消咁
球員自己都想向上流動入到大隊啦
你本土做班霸人地都一樣會拉佢入去

爆冷唔係冇,只係現今球壇好難發生

仲有,個班大會有晒收視數據,如果八成收視靠佢地但只分到五成錢,佢話佢真係唔撚驚你呀

唔係想貶低細隊,只係而家咁多娛樂,好多人都睇少左波又會揀波睇囉
個制度跟本就唔公平,人哋幾多隊爭個5個位
打巢呢十幾隊就岩
佢講到原本英超係做社區文化慈善咁
你望下依家歐聯4大league外幾多隊爭幾多個位先講,從來都係咁唔公平架啦
格沙拉識閪搞波咩
咁撚重社區文化就唔會賣鳩晒俾油王美國佬再搞上市啦
呢條問題個個post都冇人答到
你英國人咁著重足球文化,點解唔集資買返哂D英超隊?
成個英超差唔多冇一隊勁隊係英國老細
要左人地D資金大搞
但唔俾人地話事
依家又係度文化乜乜乜
咁你買返佢囉反正政府撐腰
英超係搞社區文化既慈善組織
若足協當真禁止隊中球員參與其他比賽(本土聯賽、歐冠、國家隊),球會班主樂見其成,令隊中球員只能亮相歐超聯

好賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞