[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
冇咁好taste
其實商業化有咩問題?
點解商業化足球就會沒落?
唔通商業化之後啲球員就變咗唔識踢波?場場比賽hea踢?
就算商業化,一樣可以有高水準嘅球員, 精彩嘅比賽
拆大台者從來都係想自己做大台
搞得成啲窮閪隊就自然識走位架啦, 講到明之後會加隊
5050 左膠和理非都好多
美國佬睇慣左MLS唔明點解有升降班
MLS好似都無升降班
係猶太狗
咁英超D parachute and solidarity payments都唔應該比
商業化無問題
你將主流足球美國化就有問題
睇波唔係淨係比賽既水準
精彩既賽制先可以令比賽更加扣人心弦
講真唔理用咩手段,我淨係想uefa收皮,大不了就攬炒。
幾個聯賽分5隊
然後阿狗熱狗就算踢到榜尾都可以永續做功能組別
歐聯垃圾極都唔會咁無恥
球會多左錢又踢少左,你問下球員開唔開心
2019年6 月到而家都就2 年仲有人咁認真討論呢d 無開名嘅放風料
冇弱隊邊到嚟新星呀

全球球探都係個12隊自己搞哂?

佢地少咗資源做唔住就唇亡齒寒
係, 我感覺係兩幫黑社會講數,
但我覺得兩邊最後會妥協, UEFA 最後科水比大球會, ESL 暫緩
Esl目前佔上風,JP Morgan執行力好強,一早plan好曬。除非好優厚的報酬,否則12隊無可能say no
有 cap 就即係 nba
無 cap 就即係早幾年 f1

不過而家f1 都加咗研究cap
無cap 嘅話
12 隊最小有一半幾年後入不敷支等收皮
個5隊又唔係永續,隨時打一季就bye

一完咗返去聯賽第5組別,邊隊咁抵得諗
再整多一個次級聯賽可以吸多啲球會玩 又可以解決升降機機制
無錯
唔係founding member 嘅話
就算比 esl invite 打一年
足總即時 ban 鳩你唔洗再番原本聯賽
即係一去無回頭
除非永續啫
唔係邊有球會接受邀請

佩狗亦唔會整大個餅比多啲會入永續
呢個機制就有可能取代本土聯賽,同解決咗無競爭性嗰問題,其實幾吸引
最理想是分錢比當地聯賽遊說佢地支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞