[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
下,依家正義係uefa果邊
權又係佢度
uefa 唔係咁撚貪就唔會搞成今日咁啦
仲要整個咩柒歐國聯
打撚到啲球迷都唔撚知佢地踢緊咩
最緊要就係電視轉播費袋袋平安
美國佬 俄佬 中東佬搞爛哂英國本土足球文化
錢作怪 就算改制 UEFA肯塞大大舊錢比D球會 一樣問題解決
一隊球隊係純粹既商業機構?
因為美國佬買左返黎啦,所以做乜都得?
咁當年利物浦加門票價錢做咩縮沙呀?
班主唔出錢買人你屌乜撚嘢呀?
佢買返黎賺錢,唔買人關你撚事呀?
如果唔打假波就支持,好過現時有3分1時間打假波
咁咪拎錢出黎買返哂D隊趕走D萬惡既班主囉
反正誰大誰惡誰正確
work permit都話唔批喇
直接趕班美國老細返去打nba
咁當班本土球迷/名宿都反對既時候佢地確實係破壞緊
歐超多4倍錢,仲要隊隊都有唔見你講?
其實ESL已經講左計劃係總共20隊,仲有5個quota係比本土聯賽好表現既球隊打上黎。

至於永續既問題,其實UEFA自己果個歐聯改制,一樣係elite club有保底名額可以永續。
其實分分鐘更加容易造 因為成個組織都係球會內部人士 要夾仲容易咗
唔好講咁多廢話啦
咁有文化賣俾人為咩呀?
你以為佢冇錢買人你可以屌到佢買?
你以為自己邊個?
嗰陣就冇人講
依家要分家就嘈
從來唔會否認啲大會玩歐超係會賺得多好多
係叫你地唔好懶正義咁
又講到咩抗爭又為球員著想
係為錢就為錢
由班資本家同既得利益者講革命本身就笑撚死人啦
一定係高安基條撚樣
資本家比錢搞革命不嬲 唔係帝制咁容易俾人推翻?
因為香港人冇嗰種足球背後嘅地區歷史同文化脈絡,係難明啲點解當地嘅本地fans會咁反對
本身都商業化㗎啦,扮乜撚,場場假波
一開頭唔用錢點引人過檔
乜唔係uefa夾埋班足總用球迷利益來做人質咋咩?
super league取代歐聯檔期
本身就唔影響本土聯賽
咪係,冇人睇,佢地會比咁高人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞