[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
講到好似你去做義士攬炒咁
實際係個歐洲球壇攬炒你0貢獻就話攬炒冇所謂
噉義士就總有人做嘅。
班友緊係冇所謂
冇錢出國睇波唔明人哋市民幾咁投入足球
然後平日都响到問有冇link有冇link都冇俾過錢
最攪笑用乜viutv打tvb去比喻
實情而家係中央台取締tvb咋
班友唔夠講就藍絲上身話有嘢睇就得唔會世界末日冇所謂
實情係因為1毫子都冇俾過所以冇所謂
咁佢用自己角度都唔撚俾?
姐係海外消費者唔可以有意見?
香港同支那係英超最大海外市場
乜鳩冇錢出國睇波
英超一半轉播收入都係海外架
冇話唔俾有意見
但呢啲風涼話就預俾人屌啦
同啲海外冷氣軍師話為咗反抗唔介意年輕人抄攬坐下監有乜分別
問題係UEFA要求啲大球會分啲錢比細球會呢,例如作客打啲不知名球隊,大球會根本冇錢分,多比賽又易整傷自己球員
唔好乜鳩都拎香港黎比啦
可以呀,你咪off season踢囉
無話唔得
政府規管外國資金控制球會
好似德國50+1
噉都有得比
無人敢回你呢個post
因為我覆左類似既post好多次
無人反駁到

第一,球員先係最大毒瘤,啲人工高到完全唔合邏輯

第二,武肺累到球會情況咁嚴峻,UEFA仲搞9啲大球會,俾位美國佬入,抵死

其實超聯做到nba咁係真係差啲
不過支持革命
fifa都唔係一成立就好完美
慢慢改,改唔到自然會摺埋
事實係丫
班友下下話唔介意歐洲球壇攬炒
們班友可能連直播錢都冇俾過任何stakeholder都唔係
其實我真係好認同你
一個Club既歷史代表一切
特別係有去旅行入過人地球場既展館
佢地一個個獎盃一條條精華片
感動到一個點。。。

所以我心底一直都唔支持破壞現有情況
但我所有留言都係撐超聯

點解,理由真係好膚淺
巴塞破產就乜都無
其他球會財政都唔好得去邊
咁既情況UEFA唔諗方法同所有球會共患難,反而仲搞9球會
算了,88
同當年相反老共革命後會慢慢改一樣
自己唔識理財搞到入不敷支然後就怪賽會做咩唔同你共患難
平日駛錢搶人好爽
冇錢時發窮惡
用1個更獨裁更小圈子既遊戲去所謂對抗uefa,最後咪變成為有錢人服務既遊戲,唔撐uefa,更唔撐呢個小圈子,只係更退步,唔係乜L野進步創新
唔講巴塞俾人洗黑錢
其他球會都俾武肺搞到一獲金

各行各業都係咁
唔通又話所有公司都唔識理財?
咁正苦唔洗推funding啦,你自己唔識理財

Risk Man都唔會計劃到遇上世紀大疫情會點做啦
巴塞高層洗黑錢咁就要其他party同你承受?
係呀全球都比武肺搞到一獲金嫁啦
點解又唔見其他球隊負債幾億既
fb班鍠好多都撐
依家巴塞咪唔玩
如果巴塞破產係抵死
咁點解細會破產就要大會幫?
歐聯改制係因為要幫破產細會?
咁球會都有責任嘅,搵多咗,唔多如就要比咁多
但球員人工呢幾年真係痴咗線
早幾年,當大陸中超出到過100萬週薪嗰陣已經好誇,而家,閒閒地一個細嘅星都100k磅一星期

武肺搞到球會收入少咗,但有幾多球員願意減人工去幫同球會嘅工作人員?要知道佢地拎少2星期人工分分鐘夠養3-4個工作人員。

會搞個ESL,咪又係因為大球會缺水,堆老闆又身家縮水,見有個方式搵大錢,仲唔衝咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞