[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
尊重下西布朗?
姐係你覺得祖雲巴塞如果踢到pat屎咁 都值得踢8強?
咁不如以後啲盃賽對碰唔好踢啦 邊隊身價高咪邊隊晉級囉
支那土豪
呢個世界唔係7,8十年代啦,宜家咩都係錢行先
我都覺得Super League 會摧毁歐洲足球傳統,UEFA本身作用應該係要平衡守護呢啲傳統,不過到宜家最貪婪果個就係UEFA,啊頭都係咁,重有邊個會守護呢?
我對Super League都有失望同唔想有呢個League,不過潮流係檔唔住
想知邊隊英國波班主係英撚又肯洗錢?
做生意係咁
唔通有錢唔賺
唔關事
係依12大球會只玩歐超聯,本土聯賽全部預備隊
蘇共之後收左皮
雖然歐洲學術界多數都係左 佢地都有受影響
大把人想睇爆冷 唔係點解咁多人surprise阿積士入到四陰
政治就係眾人既事
當然你地臭閪蚑那賤蛆當唔當係人係另一件事
我想睇
咁又唔係,要係Twitter比人投票先得,多啲球迷想睇個隊就晉級
Lesser evil所以就支持,咁當年都應該袋住先有得投票選特首
你講得咁深奧 淨係識得二元分法嗰班聽唔明架
今日好多連登仔話廢隊無觀看性 睇強隊就夠
應該係
貧窮係共產主義温床
加上今次武肺
咁英超淨低14隊加埋英冠頭四咪繼續踢英超,又無人逼佢解散英超。
事實聯賽就係商業聯盟,無廣告少球迷入場你出糧比班球員?
玩得呢個制度就好難跌返落去
淨係收入同個名都已經吸引到有潛質既球員入黎

之後勁既球員只會aim呢幾隊大會
而大會收入同其他球會拉開既情況下
你講既野都幾難發生
運動本身就應該要係 Meritocracy
邊隊都好 只要入到前四就應該有權踢歐聯
ESL 咁搞法 本土聯賽賽績變相係零意義
就算喺英超踢得幾差都冇問題
橫掂幾差都有得踢歐洲賽
相反對 Leicester West Ham Wolves 等好唔公平
你養我?
屌你
阿積士喎大哥,勁撚左咁多年又收撚晒荷蘭個堆球隊勁人,個啲唔撚係爆冷囉

你要屌就屌呢十幾年轉播費收益點令到強隊愈強
40年前已經全面商業化左啦
分別只係拆賬方式
咪係,阿積士,羅馬呢啲爆冷先好睇,如果強隊玩哂邊好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞