[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
呢個post d人唔撐美國?
係咪香港人黎
uefa真係太貪,本身個賽制已經ok,間中都有小國球隊入到group stage,而家又要懶大愛加多啲quota俾細球會,賺多左錢就唔係派返出嚟
原本已經踢得密,仲要幫你白踢多幾場,俾你禁住拎,啲老細唔心就假
你真係戇鳩鳩
賣個陣會估到班人會整個冇升降制度,10幾隊永續既league出黎?未來人?
要改革唔係唔得,但整壇咁既垃圾出黎,完全破壞人地獨特文化,你以為乜嘢都係新就好呀?破四舊立四新呀?
你話UEFA掠水,阿仙奴同熱刺幾年冇歐聯踢,掠佢地乜撚嘢水,佢地根本就唔應該出現係頂級歐洲賽事入面
阿仙奴我當有歷史,熱刺呢?
近呢幾年拿玻里會差過AC米蘭?
咁撚樣圍威喂都得
而家個12隊有邊隊夠膽講贏到PSG同拜仁?Elite?E你老母
一講到呢啲就話之後會改善,「袋住先」?你咁天真覺得有得改?
冇升降制度,有永續球隊既league就係垃圾
咁鍾意美式去睇MLS啦仆街
到時要有錢,先可以應付到做全職職業球員
因為啲中細球會應付唔嚟,請唔起咁多人,甚至做唔住變業餘
球員揾唔到職業會落班,揾唔到食
而家喺南美,如果話想做球員嘅話,屋企人可能會支持,因為一朝得志就發達,但到時球員好難揾到食,家境又窮嘅話,屋企人又點會花錢同時間陪養個細路?

衰仔仲去踢波!正正經經去油街髹漆啦!

你可以話佢做得唔好 但係咪應該首要團結推動內部改革uefa
你依家另起爐灶 但利益更加衝突 自己人管自己人喎
咁你出錢買撚返囉
Uefa有俾過咩選擇佢地?
迫虎跳牆聽過未?
冇人話要美式
問題係唔起義有咩選擇?
定係一定要含uefa條撚?
長遠會一堆細會消失
變成nba玩具撚
就憑佢地傾掂數
如果super league真係唔掂嘅啲人咪翻黎睇英超西甲,到時咪等班豪強沒落囉

時間會證明咁做唔做得住,做唔住佢就會收皮
一早團結左推動內部改革啦
唔好講廢話啦
問題就係改唔到
時間係會證明 但對足球發展會造成傷害 特別班有機會轉職業嘅青訓最慘
咁啲中遊咪做低啲預備隊佢儲名氣囉

如果連人地預備隊都做唔低又憑咩要人出正選幫你賺收視
家陣大台換大台
長遠會點,好難講

Uefa可以阻到買人咩?
就算話嗰堆球會嘅球員世杯禁賽(先唔講可唔可能,一個世界杯無一大堆星肯定會少好多人睇,國家隊球迷唔暴動?)
就算禁到又點?

ESL嘅球會3倍人工挖球員過去、甚到更多,咪一樣大把球員奶住過。
睇下早幾年中超?
原來起義既選擇係得搞美式制度,好嘢!
為左收UEFA收,直接摧毁成套足球文化,攬炒
佢地個所謂起義就係想呢10幾隊波永續掠水
義係邊?
大球會好慘呀,但本地球迷係低賤生物唔使理,小球會入面啲員工又係低賤生物唔使理,套文化又低賤冇左都得
就係為左俾個10幾隊波永續賺錢,同埋你班國際球迷既娛樂
最後啲錢入撚左美國班主個袋喳,戇鳩
係 英美開戰 波台狗炒晒車
無錯果15隊唔洗降班係唔應該,我認同你。

我本身只係想講ESL有利四大聯賽有競爭力既中遊爭入歐洲頂級賽事姐,相反歐聯舊制就抹煞左佢地同其他隊打外圍賽既機會,將正賽機會直接比左次級聯賽冇名氣冇賽力既隊。
ok
其實我反而想知喺咩情況下Super League會做唔住
好似係得兩個可能,一係球迷全面背棄球會,一係15球會嘅球星聯合抵制Super League,但呢兩個點都冇可能會發生

呢個報導講嘅野我未必信晒,但係Nuclear War呢點真係好中
Civil War都係講緊 UEFA VS Super League
但而家演變成十五球會 vs 其他球會、Fans vs 球會、球星 vs 球會
真係世界大戰
真正既袋住先係呢個垃圾super league呀
升降制度會唔會解決呀?
乜撚都冇呀
吹下風你就信曬?
況且係又點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞