[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
狗咬狗
Fifa 同 uefa 好似都冇免費俾我地睇大賽

搞super league 如果又係冇免費睇Ge

對我地球迷跟本冇分別又冇賺蝕

講咩傳統足球文化⋯ 文化係一直改變架啦

我覺得成件事冇分對錯,兩邊都咁貪
咁你都信
驗驗腦先啦
你啱
球迷有權話到事俾到第3解決方案我都想睇下
但事實而家大家都話唔到事 只可2揀1
講清楚啲,係退出新歐聯個垃圾OT賽制
球會當公司請人咁去攪visa
你政府憑咩唔批
到時最多咪打官司
點會冇第三條路?
叫班吸血鬼整新league個陣有升降,冇永續,聯賽前列資格就可以參加,點會冇方法
班仆街自私想賺錢梗係唔會做,有你班傻鳩支持更加唔會做啦
過咗海就係神仙 搞得成陰d陰d改例 根本更加無人制衡 你有好d嘅方案相信會多好多人支持
不過係有人講到球迷唔係人 無權出聲者
唔信佢唔通信你
我覺得最仆街係uefa個垃圾態度,班球會忍左咁多年,之前G14已經爆過一次,難聽d講就算唔係呢次歐超都好快會爆多一次uefa,不如uefa諗清楚自己有咩問題先再屌人違反足球傳統,成日用足球傳統黎綁架人,講真呢個年代一定關錢,個個屌歐超之前不如諗下係呢個情況下仲想改歐聯制度,諗住吸多d錢既uefa先仲好la。今季賽程咁密,下季再加賽,隊隊波d球員都係會頂唔順,但係球會角度錢無加,人工又要比多左,交通費又比多左,同埋球員受傷機會又大左,邊個球會老闆會肯。
咁uefa可以唔歐聯架
咁uefa又唔讓步?班仆街想cap水呀嘛
你講既野其實完全可以駁返你自己
明眼人都知
打住擺脫UEFA既旗號
去撈更多既油水同埋保障自己所謂「大球會」既利益

呢條新聞係咪真都唔重要
所以你一定要信我/信佢?
唔可以兩個都唔信?
依家有fa sponsor 先可以咁易出working visa, 正常要證明本土無人材先可以申請
關不畏強權同公義咩事,依家係UEFA分贓不均跟住大球會反枱另起爐灶之嘛

唔好乜鳩狗屎垃圾都擺落香港本土政治個框度諗作為球迷,有波岩睇你咪睇,咪睇下佢新搞起個league好唔好睇囉,唔好睇自然無收視執柒壽味架啦;相反如果人地搞得起就證明你反對只係因為跟唔上時代。
係可以架,UEFA唔做,所以我唔會支持佢地
但班吸血鬼搞個垃圾league我亦唔會支持
但你就幫班吸血鬼含撚
你用下腦先啦

我兩邊反晒呀
我有第三條路呀,點解15隊唔同其他球會商量,招攬晒佢地入會,一齊起UEFA飛腳,或者集中壓力逼UEFA就範?
而家班有錢佬自己傾完就自己搞,完全冇同其他中小型班商量過,點解呢?點解第三條路行唔通呢?
佢地根本唔明個因果
巴打3隻字總結咗
搞esl 從來無咨詢嗰fa, 就已經唔預本土中小型班玩
你點兩邊反哂呀?
唔改革你咪變相撐緊uefa囉
日日叫人用腦
你諗下自己講緊乜先啦
睇一定有人睇

問題呢樣野仲大問題係抹殺左土本球會發展
同埋向上流既機會

呢樣野係大會利用自己歷史固有REPUTATION去威脅既衍生問題

唔係撐UEFA
但ESL一樣係問題。
短時間內可能無咩野 場場大戰
其實依家人地ESL有講將會有升降班制度,永續係佢衰既,其他隊既參加辦法就未公佈。

UEFA果個新歐聯reform就真係講死哂無得再執啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞