[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
改賽制加多4隊(32變36),踢多幾場波但球會收入照舊。喺大會角度,力又出多咗,但錢又無多到。
咁就係幫細會?
舊制歐聯都會搞到週末聯賽留力,關咩事

依家班有錢佬只係想用ESL取代歐聯,都冇話唔踢本土聯賽,但UEFA就發哂茅咁話本土聯賽都唔踢得,我唔覺得破壞本土足球文化既係班主,反而係用本土聯賽要挾大球會唔準踢ESL既人。

再退一步講,當初係英國佬自己賣英超球隊出去比外資,無外資會唔會做到全球最賺錢聯賽?又有冇咁多球星黎踢波?你班英國佬冇得又要做雞又要拎貞節牌坊架嘛。
Premier League Rule L.9 states clubs need “prior written approval of the Board” to join a competition not listed below Down pointing backhand index #SSN

唔係uefa夾硬夾本地賽會上船
而係本身呢啲隊如果要另外參加類似esl咁嘅比賽
要先得到本地賽會同意
有條款寫哂喺度
所以係12隊自己翹起本地賽會在先
若足協當真禁止隊中球員參與其他比賽(本土聯賽、歐冠、國家隊),球會班主樂見其成

班球員採你都戇鳩,冇得代表國家隊一定走人
連登仔會話:踢國家隊錢唔多,球星唔會想踢
現在英國首相約翰遜和威廉王子都出聲,Big 6真是要想清楚……
你呢啲叫歷史,唔係文化。
唔好玩啦。你去足球吧,問下人每隊波講到3個名當你贏。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞