[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
格哥好似仲癲過高狗
中國就有這麼一群奇怪的人, 本身是最底階層, 利益每天都在被損害,卻具有統治階級的意識. 在動物世界裡找這麼弱智的東西都幾乎不可能

連登都係
我講緊寧願球員冇得踢本土聯賽同國家隊都要佢地踢歐超唔係講緊比賽多定少
仲要用班主樂見其成形容
資本家就唔可以革命
英國既投票權咪又係班有產階級想同貴族爭取權力先得返黎
https://youtu.be/SigvDl14tAU

同埋回帶返季初Project Big Picture事件,都講明如果有ESL嘅本土聯賽同ESL會出兩隊,邊個賽事會出A隊就大家心照啦
仲好唔洗打本土聯賽星期1至日,日日踼當NBA 咁打
一定係永續
美式聯盟化啲隊冇升降班
連登仔呢頭反選委會
嗰頭就撐同樣小圈子嘅歐超聯12球會
呢吓先勁
咁本來週中有歐聯重要賽事
啲球隊都會留力㗎啦

同埋岀兩隊係因為被威脅ban esl啲球員(?)
其實依家只係一班有錢人嫌錢少 內鬥反水
agger啲球証又垃圾
將委任行使分配公權力同私人機構營運既娛樂活動相比
唔駛再靠本地聯賽都已經會有所謂歐戰踢,點解仲要care本地聯賽?你講宜家嘅情況只係魚與熊掌不可得兼嘅兩難情況要決擇
uefa係咩階級?
收返埋D柒頭比喻啦
班人乜都幻想套入香港度
總言之推冧大台就一定岩,反抗革命意志
痴撚線
兩邊都唔抵撐,兩邊都係為錢

利申:非中立撚
但確實無咁好taste去睇google隊對強隊,所以搞得成ESL我估我會睇多咗波
其實話以後非大球會無機會既人,可以睇清楚返ESL賽制先,人地講左total 20隊,有5個quota係留比其他本土聯賽好表現既球會打上黎

依家歐聯外圍賽全部次級聯賽既球隊爭6個quota,四大聯賽頭四以外既球隊係完全無得參加歐聯,所以依家ESL咁樣反而四大聯賽既中上遊仲大左機會參加歐洲頂級賽事
歐聯全歐洲有份,歐超十二隊小圈子賺晒
邊有得比
窮者越窮,富者越窮
而且果班係永續富人,完全唔畀上流機會小球會
咁如果歐超球隊照打歐聯呢
咁又有冇得諗?
成件事根本阻礙左足球運動的發展
係咪以為自己支持SL等於打低uefa
講真最後兩班吸血鬼都一定會deal到
受害只有班小球會
好癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞